ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Δεν επιστρέφω στην ΝΔ

Θ. Σκυλακάκης: Δεν επιστρέφω στην ΝΔ

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, που εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη «η συμφωνία Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας περιορίζει καταλυτικά το ρόλο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ως αυτόνομης πολιτικής δύναμης και δεν επιτρέπει την εκπλήρωση της βασικής της επιδίωξης», που ήταν «να λειτουργήσει ως «καταλύτης ...σαρωτικών αλλαγών, τις οποίες θα επιφέρει μια διευρυνόμενη συμμαχία πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος, κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών».

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι η συμφωνία, δεν αποτελεί «συγκρότηση ενός ευρύτερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου, που θα έχει σοβαρές πιθανότητες να διαχειριστεί την εφιαλτικά δύσκολη κατάσταση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών. Αντιθέτως οδηγεί σε αναγκαστική προσχώρηση σε επιλογές τις οποίες η Δημοκρατική Συμμαχία κατήγγειλε από την πρώτη ώρα της ύπαρξής της».

«Προσωπικά δεν μπορώ να αναιρέσω με τις πολιτικές μου πράξεις τα όσα βαθύτατα πιστεύω. Για τους λόγους αυτούς με λύπη μου ανακοινώνω ότι από σήμερα δεν συμμετέχω πλέον στη Δημοκρατική Συμμαχία και θα παραμείνω ανεξάρτητος στις τάξεις των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων», σημειώνει ο κ. Σκυλακάκης.

Μην αμφισβητώντας την «καλή πρόθεση» της κυρίας Μπακογιάννη, ο κ. Σκυλακάκης υπογραμμίζει ότι η αντίθεσή του είναι «θεμελιώδης» και προσθέτει ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν αρκεί «να επικρατήσουν τα κόμματα που θέλουν να μείνουμε στο Ευρώ, πρέπει να προκύψει και μια κυβέρνηση που αντικειμενικά να μπορεί να το επιτύχει. Απαιτείται συνεπώς αξιόπιστος υποψήφιος πρωθυπουργός, συγκεκριμένο πρόγραμμα και η ευρύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση, για να προσφερθεί ρεαλιστικά στον ελληνικό λαό αυτή η επιλογή».