ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισπράττουν γκρίνιες και περιμένουν τις δημοσκοπήσεις

Εισπράττουν γκρίνιες και περιμένουν τις δημοσκοπήσεις

Στον απόηχο του ενθουσιασμού των πρώτων ωρών για τον «πολιτικό γάμο» Σαμαρά - Ντόρας, έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται τα πρώτα σύννεφα από τους σκληρούς «σαμαρικούς» που εμφανίζονται δύσπιστοι για τη δυναμική του εγχειρήματος.

Όπως διαρρέεται αρμοδίως, όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που περιμένουν στη Συγγρού για να δουν κατά πόσο η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη θα καταφέρει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς.

Στους κόλπους της ΝΔ εκφράζονται επιφυλάξεις για τις δυνατότητες προσφοράς της κυρίας Μπακογιάννη στην παράταξη, αφού έχει συνδεθεί με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και των πολιτικών που το συνόδευσαν τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Οι σκληροί «σαμαρικοί», επιμένουν να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, για την ιστορική αυτή ανακωχή, συνεχίζοντας την αιχμηρή αρθρογραφία που ξεκίνησαν κάποιες μέρες πριν μέσω του antinews. Σε άρθρο μάλιστα, το οποίο αναρτάται, υπό τον τίτλο «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» βάλουν κατά των «νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών και μεσαιοχωρίτικων θέσεων» κάνοντας λόγο για «εξαπτέρυγα της συναινετικής διαπλοκής».

Γκρίνιες όμως αναμένονται και για τις καραμπόλες στις λίστες του κόμματος, μετά την τοποθέτηση των στελεχών της ΔΗΣΥ σε εκλόγιμες θέσεις.

Μετά την αναδιάταξη των ψηφοδελτίων, ο Χρήστος Μαρκογιανάκης τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου στα Χανιά, αφήνοντας πίσω του τους Μανούσο Βολουδάκη, στη δεύτερη θέση, Κυριάκο Βιρβιδάκη, στην τρίτη και τον Κώστα Γύπαρη, στην τέταρτη θέση.

Στο Ηράκλειο, ο Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετείται στην δεύτερη εκλόγιμη θέση, αφήνοντας πίσω του τους Μάξιμο Σενετάκη και Γιώργο Δεικτάκη. Στην πρώτη θα παραμείνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, στο νομό Ηλείας, θα τοποθετηθεί και ο Γιώργος Κοντογιάννης, ακολουθώντας τον Κώστα Τζαβάρα, μετατοπίζοντας όμως στην τρίτη θέση τη Διονυσία Αυγερινοπούλου.