ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρατζαφέρης: «Πρέπει να καταρρεύσει ο μύθος του κ. Τσίπρα»

Γ. Καρατζαφέρης: «Πρέπει να καταρρεύσει ο μύθος του κ. Τσίπρα»

Στο πραγματικό δίλημμα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, στην απομυθοποίηση του Αλ. Τσίπρα και στην επόμενη ημέρα των εκλογών αναφέρθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του στο MEGA υποστήριξε πως το δίλημμα δεν είναι Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά «τι προτιμούμε: Το πρόσκαιρο ή το μόνιμο; Τι ουσιαστικά εξυπηρετεί τη χώρα;».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γ. Κατζαφέρης είπε ότι προσφέρθηκε να θέσει το κόμμα του στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να σχηματίσει ικανή κυβέρνηση για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποια κυβέρνηση και να προκύψει, θα έχει μόνο λίγους μήνες ζωής διότι, όπως είπε, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα ήδη 78 συμφωνηθέντα μέτρα του Μνημονίου 2, τα οποία τα χαρακτήρισε ως εξαιρετικά επώδυνα. «Πώς θα υλοποιηθούν αυτά;» διερωτήθηκε και εκτίμησε ότι «θα πρέπει να καταρριφθεί και να καταρρεύσει ο μύθος του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι προτιμότερο στην παρούσα φάση να κυβερνήσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας. Με αυτό τον τρόπο υποστήριξε «ότι αφήνουμε τον Τσίπρα να '' ξεφουσκώσει΄΄ και να απομυθοποιηθεί.

« Έτσι θα ανοίξει ο χώρος και θα δοθεί η ευκαιρία να ανασυντεθεί το μεγάλο μέτωπο της Αστικής Δημοκρατίας, για να κυβερνήσει τη χώρα και να την οδηγήσει σε μια καινούργια και υγιή πορεία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, εάν έλθει πρώτη η ΝΔ, σίγουρα θα επιχειρήσει να πάρει ένα κομμάτι από το κόμμα του κ. Καμμένου, «όπως έπραξε και με εμένα».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα των εκλογών αναφέρθηκε στην ύπαρξη σοβαρών ατόμων γύρω από το τραπέζι για να συγκροτήσουν κυβέρνηση για τη χώρα, και προσφέρθηκε να θέσει το κόμμα του -όπως είπε- στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να σχηματίσει ικανή κυβέρνηση για τη χώρα.

«Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Πρόεδρο. Πρόταξα την Ελλάδα και μετά το συμφέρον του κόμματός μου. Στήριξα την Ελλάδα και δεν μπόρεσα να πείσω τους δικούς μου ανθρώπους.

Αυτή η προτεραιότητά μου να βάλω πρώτα το συμφέρον και το καλό του τόπου, πάνω από το στενό προσωπικό και κομματικό συμφέρον και όφελος, κατάστρεψε ως ένα βαθμό το κόμμα μου» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης και επισήμανε ότι αν είχε γίνει πρωθυπουργός ο κ. Πετσάλνικος «θα είχα ωφεληθεί προσωπικά και θα είχα αυξήσει το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ θεαματικά. Πλήρωσα τίμημα γι' αυτό».