ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος

Κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας μετά τις εκλογές, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λ΄Ουνιτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι απολύτως αναγκαίο, μετά τις εκλογές, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διότι διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να διαχειρισθούμε την κρίση», τονίζει ο κ. Ευ. Βενιζέλος και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας κυβέρνησης που να έχει απέναντί της μεγάλη και σκληρή αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς για τη συγνώμη που διατυπώνει σε προεκλογικό διαφημιστικό σποτ του κόμματος, ξεκαθαρίζει ότι είναι ουσιαστική και εξηγεί ότι «η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη μιας ειλικρινούς και σε βάθος ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες ή τις περισσότερες ευθύνες τις φέρει το κόμμα του, διότι πρόκειται για μια ευθύνη που διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα».

Για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι «το 85% της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ, θεωρώντας το κάτι το αυτονόητο και εκτός πάσης διαπραγμάτευσης. «Από την άλλη, μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφία θέλει να μην συνεχισθούν επώδυνα μέτρα τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.

Ακόμη αναφέρει ότι στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν «για το νέο δάνειο, για την μείωση του χρέους και το PSI, έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς.