Ερώτηση Καρύδη για τον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας

Newsbomb

Ερώτηση Καρύδη για τον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας

Παρέμβαση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη διασφάλιση της κατασκευής του σημαντικού έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Ο Δημήτρης Καρύδης ζήτησε από τον υπουργό την επιπλέον παράταση της ισχύος της προηγούμενης απόφασής του (που λήγει στο τέλος του 2014), με την οποία είχε εξαιρέσει από την εφαρμογή του νέου Νόμου το συγκεκριμένο έργο - λόγω προγενέστερης έγκρισης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του υπουργείου για εκτέλεση με τη μέθοδο Μελέτης και κατασκευής- ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ένταξη, χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αποδεχόμενος την αναπτυξιακή διάσταση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Καρύδη ότι τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσει διάταξη στη Βουλή, για την ικανοποίηση ενός αιτήματος με το οποίο συμφωνεί σύσσωμη η κοινωνία και οι φορείς της Αίγινας, ώστε να διασφαλιστεί η κατασκευή του έργου.

Ο Δημήτρης Καρύδης, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε χρέος και ευθύνη να στηρίξουμε και να διασφαλίσουμε την κατασκευή ενός πολυσήμαντου αναπτυξιακού έργου που περιμένει επί δεκαετίες η ιστορική Αίγινα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία και στηρίζει την μεγάλη αυτή υπόθεση, αποδεχόμενος να δώσει μια ακόμα παράταση στην προηγούμενη απόφασή του, που εξαιρεί από το νόμο το έργο αυτό, προκειμένου να ολοκληρώσει η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αίγινας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.

Από ‘κει και πέρα είναι ευθύνη της κυρίας Δούρου να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση που παρέλαβε έτοιμη από τον κ. Σγουρό και τον κ Κατσικάρη και να χρηματοδοτήσει άμεσα, χωρίς καμιά χρονοτριβή, ένα έργο ζωής για την Αίγινα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved