ΚΟΜΜΑΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση για τον Ρωμανό προσβάλει τη Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση για τον Ρωμανό προσβάλει τη Δημοκρατία

Ως προσβολή στις δημοκρατικές Αρχές εκλαμβάνει την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, να απορρίψει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται εδώ και 24 μέρες σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση, τονίζοντας πως ο Ρωμανός πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που διεκδικεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη σχολή του αποτελεί μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση που προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές. Ο νεαρός φοιτητής που βρίσκεται στην 24η ημέρα απεργίας πείνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο δικαίωμά στη μόρφωση μετά την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ο θεσμός των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο προς όφελος των κρατουμένων, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας. Ο Ν. Ρωμανός πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ' ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης».

3/12/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ