ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το ΛΣ να κατασκευάζεται στην Ελλάδα

Δρίτσας: Κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το ΛΣ να κατασκευάζεται στην Ελλάδα

Την ανάγκη «από εδώ και πέρα κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το Λιμενικό Σώμα, αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, να κατασκευάζεται στη χώρα μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας,Θόδωρος Δρίτσας,μιλώντας στην τελετή παραλαβής σκάφους από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, το οποίο κατασκευάστηκε στην Κροατία.

Επίσης, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι αυτό το σκάφος είναι το πρώτο από τα έξι που έχουν παραγγελθεί, ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μία σημαντική στιγμή, καθώς αναβαθμίζεται το ΛΣ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε πως «ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος είναι πολλαπλός, πάρα πολύ σημαντικός, μπορούμε να έχουμε με αναβαθμισμένα μέσα αλλά και με εκπαιδευμένο προσωπικό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας σε πολλαπλές δραστηριότητες που και οι νησιώτες έχουν ανάγκη στο θαλασσινό πεδίο».

Σε ερώτηση για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Δρίτσας απάντησε: «Η χώρα μας προστατεύεται αλλά ταυτόχρονα οφείλει να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες. Οι πρόσφυγες αλλά και οι μετανάστες, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, τυγχάνουν διεθνούς προστασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα».

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι είναι ευτυχής για την παραλαβή αυτού του σύγχρονου σκάφους, συμπληρώνοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι με αυτά τα μέσα το Λιμενικό θα μπορεί από καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, είτε αυτό είναι οργανωμένο έγκλημα, είτε λαθρεμπόριο, είτε ναρκωτικά, είτε η φύλαξη των συνόρων».

Το νέο σκάφος έχει μήκος 24,70 μέτρα, πλάτος έξι μέτρα, ταχύτητα 30 κόμβων και αυτονομία 300 ναυτικών μιλίων.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρεσβευτής της Κροατίας στην Ελλάδα, δρ. Ιβάν Βέλιμιρ Στάρτσεβιτς και ο γγ του υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος.

Σχετικές ειδήσεις