ΚΟΜΜΑΤΑ

Συνάντηση Σαμαρά – Γιακουμάτου

Συνάντηση Σαμαρά – Γιακουμάτου

Τις επαφές με βουλευτές της ΝΔ συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

«Εγώ θέλω να σας πω ο Θεός να βοηθήσει αυτή τη χώρα. Ξέρετε τι γίνεται τώρα στην Ευρώπη; Έχει αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας πολίτης τι παίζεται αυτή τη στιγμή με τη χώρα μας; Ξέρετε που μπορούμε να πάμε; Αυτό που λες μόνο είναι να βοηθήσει και η Ελλάδα να σωθεί. Εγώ πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εμείς ζητάμε και θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα. Και από εκεί και πέρα, ο Θεός βοηθός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σχετικά με τα εσωκομματικά στη ΝΔ είπε «καράβια πνίγονται, τα γεύματα αρμενίζουν» και πως «αυτό είναι γελοίο και ανήθικο».

Τόνισε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει ενωμένη, θα κάνει την αυτοκριτική της, θα κάνει την αξιολόγηση του αποτελέσματος, θα λειτουργήσουν τα όργανα μέχρι εκεί.

«Αρχηγό έχει η Νέα Δημοκρατία και θα έχει», συμπλήρωσε ενώ σε ερώτηση αν υπάρχουν ομάδες στο κόμμα είπε ότι ο ίδιος είναι Ολυμπιακός και πως είναι πολύ άφρονες, πολύ αφελείς «για να μην πω γελοίοι εκείνοι που όταν η χώρα κινδυνεύει αυτή τη στιγμή να μείνει ή να βγει από το ευρώ, να μείνει στο ευρώ, κάνουν γεύματα και κοιτάνε το σαρκίο τους».

Σε σχέση με τη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη είπε ότι όλοι θα θέσουν τις ανησυχίες τους, θα κάνουν αποτίμηση και έκανε λόγο για αναστρέψιμη βλάβη.

«Θα σας πω ότι το 2009 ο κ. Παπανδρέου πήρε 44%. Μετά από 15 μέρες που έγινε έρευνα και δημοσκόπηση είχε 85% αναγνώριση από την κοινωνία.

Σε 4,5 χρόνια πήγε στο 2%. Ε, λοιπόν; Η βλάβη αυτή πρέπει η Νέα Δημοκρατία να τη μετατρέψει σε πλειοψηφικό ρεύμα, να τη μετατρέψει σε σημεία υπέρ της. Αυτό θα κάνουμε. Και αυτό μόνο έχουμε δικαίωμα να κάνουμε οι βουλευτές. Γι αυτό μας επέλεξε ο λαός», απάντησε.

Τέλος υποστήριξε τον ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ρoή Ειδήσεων