ΚΟΜΜΑΤΑ

Καραγκούνης για Κατρούγκαλο: Να αποπεμφθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες

Καραγκούνης για Κατρούγκαλο: Να αποπεμφθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες

Την αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου από το υπουργείο στην περίπτωση που αληθεύουν οι καταγγελίες σε βάρους του, ζητάει η ΝΔ, κάτι το οποίο ζήτησε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (21/03/2015) και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, η «ελπίδα» δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός», ενώ σημειώνει «ότι αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο».

«Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά...» καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στο vima.gr σχετικά με τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Το δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, σχολίασε και πρόσθεσε ότι το θέμα αναδεικνύει περίτρανα τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.

Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Εφόσον δεν κριθούν ικανοποιητικές θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

Αν δεν το κάνει, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση και ο ίδιος θα είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.