ΚΟΜΜΑΤΑ

Χρυσοβελώνη: Δικαιώνεται ο Καμμένος για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό

Χρυσοβελώνη: Δικαιώνεται ο Καμμένος για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό

Η απόφαση για τη μεταφορά των νεοεισερχομένων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και η δημιουργία καταυλισμών και ειδικών χώρων όπου θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ήταν εισήγηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και αποτελεί δικαίωση των θέσεών του, δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, «βασικό κριτήριο της πρότασης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η θέση ότι τα κύματα των μεταναστών και των προσφύγων δεν μπορούν να παραμένουν στα νησιά για λόγους υγείας, αλλά και επειδή είναι αδύνατος εκεί ο έλεγχός τους, καθώς και ο αναγκαίος διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες. Με την υιοθέτηση της πρότασης του κ. Καμμένου αποτρέπεται η περαιτέρω διόγκωση του προβλήματος στα νησιά, κάτι βεβαίως που δεν μπορούν να αντέξουν.

Την ίδια στιγμή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών από τις χώρες της Μ. Ανατολής είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει αφενός να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το σύμφωνο επαναπροώθησης που έχει υπογράψει και αφετέρου θα πρέπει να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των μεταναστών και προσφύγων» σημείωσε η κ. Χρυσοβελώνη.