ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Όχι» στον στραγγαλισμό των ασφαλιστικών ταμείων

Οικονόμου: «Όχι» στον στραγγαλισμό των ασφαλιστικών ταμείων

Την αντίθεσή του σε «οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο τους κόπους ετών των Ελλήνων εργαζομένων» εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας «πραξικοπηματική» την απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, στο επίκεντρο της ευρύτατης σύσκεψης των στελεχών του τομέα εργασίας της Ν.Δ. βρέθηκαν οι εξελίξεις στο χώρο των ασφαλιστικών ταμείων, «μετά την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να βάλει "χέρι" στα αποθεματικά τους, σκορπώντας την ανησυχία στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους».

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο τους κόπους ετών των Ελλήνων εργαζομένων», υπογράμμισε.

«Δεν θα επιτρέψουμε τον στραγγαλισμό των ασφαλιστικών ταμείων και καταγγέλλουμε όσους χρησιμοποιούν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων για να καλύψουν την τεράστια αποτυχία μιας ''διαπραγμάτευσης" που οδηγεί την χώρα στο γκρεμό», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε υποκριτικές τις αναφορές της κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, εκτιμώντας ότι τις θέτει σε κίνδυνο με την «άφρονα πολιτική της».

Σχετικές ειδήσεις