ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος προς κυβέρνηση: Αγωνίζεστε για ένα πουκάμισο αδειανό

Βενιζέλος προς κυβέρνηση: Αγωνίζεστε για ένα πουκάμισο αδειανό

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την «Ώρα του Πρωθυπουργού» και σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Βενιζέλος, επιχειρώντας να αποδομήσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών, υποστήριξε πως η κυβέρνηση αγωνίζεται για ένα πουκάμισο αδειανό.

«Δεν ξέρετε τα δεδομένα και αγωνίζεστε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη…» είπε, τονίζοντας πως υπάρχει ένας πανικός ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και εκτιμώντας ως «αποκαλυπτική» τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «όταν λέει ότι το βέλτιστο θα είναι μια θετική δήλωση την Δευτέρα».

«Γιατί; Για να μην μεταβάλει επί τα χείρω τους όρους η ΕΚΤ σε σχέση με την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, όχι να αυξήσει τα όρια των εντόκων γραμματίων, για να μην μειώσει την απόδοση των ενέχυρων των τραπεζών και δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δυστυχώς», είπε, αιτιολογώντας πως αυτά γίνονται σήμερα διότι η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε τον Φεβρουάριο και δεν συνέχισε στο πλαίσιο που βρήκε.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε σε επιτακτικό τόνο τα ερωτήματα: Πότε, σε πιο πλαίσιο, για πόσο χρόνο, με ποια χρηματοδότηση, με Μνημόνιο Τρία, με πόσο πρόσθετο δάνειο, που θα δώσει ποιος και ποιος θα εγκρίνει και για πόσα χρόνια ακόμη εκτός αγορών χωρίς προοπτική ανάκαμψης; Και - επέμεινε - τί γίνεται με την πραγματική οικονομία με τα δημοσιονομικά δεδομένα; Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με την επιχειρηματολογία του υπονόμευσε την ίδια του την χώρα. Παράλληλα, έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κάνει διαπραγμάτευση με τους έξω, αλλά με τους μέσα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση «για την επιχείρηση φοροεπιδρομής», με το σχέδιο «αποδεκατισμού της μεσαίας τάξης» διερωτώμενα «πόσα άλλα και για ποιο σκοπό, για να πάμε πού;».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε πως τώρα ήρθε η ώρα του κόστους, «όχι μόνο για τον κ. κ. Τσίπρα και τη μικρή ομάδα του Μαξίμου, αλλά για όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», γιατί «κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει την πλαστή αντιμνημονιακή παρθενία του».

Σχετικές ειδήσεις