Κορωνάκης: Το μαρτύριο της σταγόνας θα τελειώσει πολύ γρήγορα

Newsroom Newsroom

Κορωνάκης: Το μαρτύριο της σταγόνας θα τελειώσει πολύ γρήγορα

Είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει συμφωνία άμεσα τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κορωνάκης σημείωσε ότι «Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να βγει έξω από τις δύο αρχές με βάση τις οποίες καταλήξαμε στην συμφωνία της 20ης Φλεβάρη: Δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης ακόμα και αν διαφωνεί με αυτούς, και οι εταίροι θα σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού για τερματισμό της λιτότητας».

Όπως είπε, θα πρέπει πλέον να υπάρξει συνολική διευθέτηση του ζητήματος και «εντός της ευρωζώνης κι όχι συμφωνίες που θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα ρευστότητας μήνα – μήνα».

Ο κ. Κορωνάκης τονίζει ότι το βασικό περιεχόμενο της εντολής ήταν λύση εντός ευρώ, χωρίς λιτότητα για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος, υπογραμμίζει ότι «αυτή η κυβέρνηση θα σεβαστεί τον ελληνικό λαό και εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που της ανατέθηκε».

Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι: «Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση βρεθεί εκτός των ορίων της εντολής και καλεστεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, θα ερωτηθεί ξανά ο λαός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved