ΚΟΜΜΑΤΑ

Απάντηση της Σβίγκου στον Γιούνκερ περί «κανονικού κόμματος»

Απάντηση της Σβίγκου στον Γιούνκερ περί «κανονικού κόμματος»

Εάν εννοούν "κανονικά" τα κόμματα που είχαν συνηθίσει στην Ελλάδα και τα οποία υπέγραψαν τις μνημονιακές συμφωνίες που όλοι γνωρίζουμε, τότε δεν είμαστε κανονικό κόμμα. "Κανονικό" που αποδέχεται οτιδήποτε εξοργιστικό ζητούν οι δανειστές, ναι, τέτοιο κανονικό κόμμα δεν είμαστε και ούτε θέλουμε να γίνουμε» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, για τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ,  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα. 

Η κ. Σβίγκου εκτίμησε, επίσης, ότι υπάρχει μια διάθεση και από Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και από μια μερίδα του διεθνούς Τύπου, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα -ήταν και υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν, έχει και μια ευρωπαϊκή ακτινοβολία- να πλήξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, την εικόνα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έχει άνοδο και στην Ισπανία αυτή την περίοδο.

Ακόμη είπε ότι «δεν μπορούμε να πάμε για χάρη μιας πρόσκαιρης ρευστότητας σε μια διαδικασία όπου δεν θα υπάρχει προοπτική πραγματικής λύσης», ενώ αναφερόμενη στη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν πολύ σημαντική και καταδεικνύει τόσο την ψυχραιμία όσο και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Σε όλα τα βήματα αυτής της διαπραγμάτευσης ο ελληνικός λαός ήταν ενήμερος για τις εξελίξεις, όπως πρέπει να είναι και τώρα. Βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας συμφωνίας, η οποία πρέπει να είναι θετική τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία. Θα πρέπει να έχει ενταγμένο στο πλαίσιό της τόσο το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, όσο και την ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να πάμε για χάρη μιας πρόσκαιρης ρευστότητας σε μια διαδικασία όπου δεν θα υπάρχει προοπτική πραγματικής λύσης», ανέφερε η κ. Σβίγκου.