ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος δεν συνεπάγεται εκλογές

Θεοχαρόπουλος: Η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος δεν συνεπάγεται εκλογές

Περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στις 8 και 9 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με θεσμικούς, παραγωγικούς, αγροτικούς και εξαγωγικούς φορείς της περιοχής.

Τον κ. Θεοχαρόπουλο συνόδευαν ο γραμματέας της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος, τα μέλη της Κ.Ε Μπάμπης Βακαλόπουλος και Έφη Παγκάλου, καθώς και τοπικά στελέχη. Η περιοδεία του κ. Θεοχαρόπουλου εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του κόμματος για την ανάδειξη της παραγωγικής διαδικασίας στην περιφέρεια, που θα αποτελέσει μοχλό για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται ιδιαίτερα μετά την επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα σε ολόκληρη την Μεσσηνία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, κατά την οποία εκτίμησε ότι «η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε και εκλογές, είναι απαραίτητη, σε κάθε περίπτωση, είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές».

Στην περίπτωση που προκύψουν ως αναπόφευκτες οι εκλογές για λόγους εσωκομματικών διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι ενθαρρυντικά καθώς διαπιστώνει ότι δικαιώθηκαν οι θέσεις μας. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα και αυτό διευκολύνει την ύπαρξη συνεννοήσεων και συνεργασιών. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ανοιχτή για πιθανές συνεργασίες στα πλαίσια μίας μεταρρυθμιστικής, δημοκρατικής, αριστερής και σοσιαλιστικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται συνεργασίες, αλλά αυτές δεν είναι αυτοσκοπός. Το ζητούμενο είναι μία νέα προοδευτική συμμαχία προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Σχετικές ειδήσεις