ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές – Φ. Γεννηματά: Επιζήμια η επιλογή Τσίπρα για εκλογές – Το Grexit παραμένει

Πρόωρες εκλογές – Φ. Γεννηματά: Επιζήμια η επιλογή Τσίπρα για εκλογές – Το Grexit παραμένει

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα, Σάββατο (22/08/2015) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έχει λάβει ο τελευταίος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τυχοδιωκτική και επιζήμια για τη χώρα την επιλογή του πρωθυπουργού για εκλογές, ενώ υποστήριξε ότι κ. ο Τσίπρας φοβάτια τη στιγμή που θα φτάσει στους πολίτες ο λογαριασμός όσων υπέγραψε με τους δανειστές.

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι με ευθύνη του ίδιου αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση, άρα οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει επιπτώσεις για τη χώρα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τασσόμενη ουσιαστικά υπέρ της επίσπευσης της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, υπογράμμισε ότι «το Grexit παραμένει στη αυλή μας».

Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, «γι' αυτό η προσπάθειά μας έχει στόχο να αναδείξουμε τον τρίτο εναλλακτικό πόλο που μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για θετικές λύσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξη» σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «έχει γίνει κατανοητό ότι έχει αδικήθηκε», ενώ προέβλεψε σημαντική επιστροφή στελεχών σε όλη την Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις