ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές - Λαφαζάνης: Μία ενεργή Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή

Πρόωρες εκλογές - Λαφαζάνης: Μία ενεργή Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή

Σαφές μήνυμα ότι μόνο μία αντιμνημονιακή Δημοκρατία μπορεί να είναι ενεργή Δημοκρατία, έστειλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία ενημέρωσεεπισήμως για την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα "Λαϊκή Ενότητα".

«Δεν είναι δυνατόν», όπως είπε, «Μέρκελ και Γιούνκερ να καθορίζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βιάζεται να διεξαγούν οι εκλογές, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θέλει να κρύψει τις συνέπειες του μνημονίου».

«Δεν είναι δυνατόν, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, να γίνουν εκλογές χωρίς να ενημερωθεί επαρκώς ο λαός και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαλόγου μεταξύ των πολιτικών φορέων».

Για το λόγο αυτό και η Λαϊκή Ενότητα ζητάει να υπάρχει προεκλογική περίοδος με ουσιαστική χρονική επάρκεια, προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Αγωνίστρια της Δημοκρατίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έχουμε κάνει μαζί μεγάλους και σκληρούς αγώνες, μέσα και έξω από τη Βουλή για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μας συνδέει μία κοινή παράδοση και ελπίζω να μας συνδέει και στο μέλλον», είπε ο κ. Λαφαζάνης, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Λαφαζάνης: Δεν θα συζητήσουμε για λίστες και ονόματα

Προσερχόμενος στη συνάντηση, λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ότι αυτή πραγματοποιείται καθώς «έχω θεσμική υποχρέωση να ενημερώσω την Πρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με τον κανονισμό και το Σύνταγμα, για την ίδρυση της νέας ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας» και για την προοπτική της ίδρυσης ενός αντιμνημονιακού μετώπου, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. «Αυτό είναι το αντικείμενο της συνάντησης .... θα είναι ουσιαστική και εποικοδομητική», τόνισε.

Αναφερόμενος χτες στο θέμα της ταχύτητας με την οποία θα κινηθεί παραλαμβάνοντας την τρίτη διερευνητική εντολή και την προθεσμία των τριών ημερών που διαθέτει, τόνισε ότι «βεβαίως θα την εξαντλήσω».

Ο κ.Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τις θεσμικές διαδικασίες και τις προβλέψεις του Συντάγματος, καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε.

Εξάλλου, επιτέθηκε εκ νέου στην απερχόμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση και τα μνημόνια έχουν κάνει κουρελόχαρτο τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, για να πάνε τα πράγματα «από το κακό στο χειρότερο».
Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι θέματα όπως οι λίστες των πιθανών υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας και επανέλαβε ότι η συνάντηση έχει θεσμικό χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις