ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές - Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά

Πρόωρες εκλογές - Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά

Σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εξαπέλυσε εκ νέου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα», Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της συνάντησή τους, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραιτήθηκε στα μουλωχτά.

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βούλη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής.

Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή.

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας: Η Προεδρία δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις νέες δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής τόνισαν: «ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Μαξίμου: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι απλά μία λάθος επιλογή

Στην αντεπίθεση πέρασε το Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση για την Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή».

«Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω»

«Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Προέδρου της Βουλής είναι πάρα πολύ σημαντική για τη λειτουργία της Βουλής.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, έχουν επιβάλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας και το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει θεσμικό καθήκον να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, που, όπως είπε, αντιστρατεύονται τη δημοκρατία».

Σχετικές ειδήσεις