ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί

Εκλογές 2015 - Κατρούγκαλος:  Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί

Το μνημόνιο, από τη στιγμή που υπογράφηκε, πρέπει να εφαρμοστεί. Θα ήταν ασυνεπές να εμφανιστεί κάποιος τώρα, ως αντιπολίτευση στον εαυτό του, δήλωσε ο τέως υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 μεταξύ άλλων, είπε ότι το μνημόνιο, αυτό - ακριβώς εξαιτίας της διαπραγμάτευσης - περιλαμβάνει μια σειρά από εναλλακτικές δυνατότητες. Αυτές οι εναλλακτικές δεν θα αξιοποιηθούν από μια κυβέρνηση που δεν θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, γίνεται ένα πείραμα εκ μέρους της αριστερής διακυβέρνησης. Μερικοί θέλουν να το τελειώσουν, να μας κάνουν σαν τους άλλους. Δεν είναι δυνατόν, όμως, για λόγους που ανάγονται όχι μόνο στο θέμα διαχείρισης του μνημονίου, αλλά κυρίως στο θέμα της αντιμετώπισης της διαπλοκής, να είμαστε σε μια κυβέρνηση εμείς με αυτούς που όχι απλώς δεν συμφωνούμε με την πολτιική τους, αλλά θεωρούμε ότι έχουν επαφή και με αυτά τα κέντρα διαπλοκής. Η πολιτική είναι πάντα θέμα επιλογών. Αν κάνουμε όλοι μαζί μια κυβέρνηση - χυλό, αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι εθνικής συνεργασίας. Ουσιαστικά, θα είναι κυβέρνηση μη πολιτικής, γιατί δεν θα επιτρέπει τις εναλλακτικές...

Οσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες σχολίασε πως ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία - όπως εγώ ελπίζω - θα πρέπει να επιδιώξουμε να κυβερνήσουμε με όσο το δυνατόν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες.

Με αυτούς που συμφωνούμε όμως, όχι με τη ΝΔ, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι το γεγονός πως η ΝΔ προτείνει αυτό το σχήμα της ευρύτερης συνεργασίας είναι απλώς επίγνωση του ότι δεν θα μπορεί να είναι η ίδια αυτή που θα δίνει τον τόνο στις πολιτικές εξελίξεις, γιατί δεν θα είναι πρώτο κόμμα.

Ακολούθως ο κος Κατρούγκαλος, είπε ότι είναι κατ' εξοχήν ομολογία αδυναμίας και όχι ομολογία δύναμης. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε κυβέρνηση με δυνάμεις που συμφωνούμε, προτιμώ να είμαστε στην αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το όχημα για να εφαρμόζεις την πολιτική σου.

Σχετικές ειδήσεις