ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη κατά Σκουρλέτη για τον τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων

Βούλτεψη κατά Σκουρλέτη για τον τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων

Να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία είχε ως κύριο αντικείμενο την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Αυγούστου, ξέσπασε «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πάνο Σκουρλέτη να κατηγορεί ΝΔ και Ποτάμι ότι «εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες» θέλοντας «να αποτιμήσουν τον δωρεάν χρόνο των καναλιών στα κόμματα σε εκατομμύρια ευρώ». Με νέα δήλωσή του μάλιστα, σημείωσε ότι «η ΝΔ μέσω της κυρίας Βούλτεψη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών και της διαπλοκής».

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη Διακομματική, επανήλθε σήμερα στο θέμα, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο χαρακτηρίζει «ψευδές» και «συκοφαντικό».

«Σήμερα, η εφημερίδα "Αυγή" με ένα ψευδές και συκοφαντικό από την αρχή ως το τέλος πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, επαναλαμβάνει τα ψεύδη που διέσπειρε ο κ. Σκουρλέτης μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής. Τόσο ο κ. Σκουρλέτης, όσο και η εφημερίδα ψευδώς αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της ΝΔ "διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών αποζημίωση 6 εκατ. ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα". Μάλιστα, η εφημερίδα σκόπιμα παραλείπει να δημοσιεύσει τη χθεσινή απάντησή μου στη συκοφαντία» δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

«Η αλήθεια είναι ότι το ποσό των 6 εκατ. ευρώ ήταν πρόταση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Ροδόλφου Μορώνη, ο οποίος είπε ότι θα αναφερθεί μεν το ποσό, αλλά καλό είναι, για ευνόητους λόγους, να αποφευχθεί η ανάλυσή του. Η δική μας ένσταση ήταν ως προς την ανάγκη να υπάρχει αναλυτικά καταγεγραμμένο τι αντιστοιχεί σε κάθε κόμμα, καθώς από εκεί προκύπτει και σε ποια τηλεοπτική ζώνη θα μεταδίδονται οι δραστηριότητές τους. Τους είπαμε μάλιστα ότι αντί να προσπαθούν να κρύψουν το ποσό με διάφορα τεχνάσματα, να το αφαιρέσουν εντελώς» ανέφερε η κ. Βούλτεψη και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, «να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης, ώστε να αποκαλυφθεί το ψεύδος».

Σχετικές ειδήσεις