ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε μετά από συνεννόηση του Τσίπρα με τους δανειστές

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε μετά από συνεννόηση του Τσίπρα με τους δανειστές

«Στις εκλογές κατεβαίνει το κόμμα Μαξίμου, η ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδεπίγραφη», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, όσο και σε βάρος κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έστρεψε τα «πυρά» της στον Αλέκο Φλαμπουράρη, λέγοντας ότι ενώ δεν έχει εκλεγεί ποτέ τον έβαλαν πρώτο στη λίστα για την Α’ Αθήνας. Είπε, ακόμα, ότι έβαλαν πρώτο στη Β’ Αθήνας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είχε εκλέγει όγδοος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Γιάννη Δραγασάκη, για τον οποίο είπε πως αντί να δίνει εξηγήσεις για την αποτυχία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, επιβραβεύεται με την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στρέφοντας τα βέλη της στον Δημήτρη Μάρδα, που έχει τεθεί επικεφαλής στην Α’ Θεσσαλονίκης, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «δοτό υπουργό», προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι.

Σημείωσε ότι δεν είναι αλήθεια η κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύο κόμματα σε ένα, προσθέτοντας πως το κόμμα διαλύθηκε μετά από συνεννόηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές.

Για την ίδια, είπε ότι δεν έχει αρχηγικές τάσεις και δεν την αφορά η διεκδίκηση της εξουσίας ως λάφυρο.

Υπερασπίστηκε το έργο της στη Βουλή, λέγοντας ότι στόχος του κοινοβουλίου είναι να υπηρετεί τους πολίτες, τονίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι βουλευτές έχουν την άποψη ότι είναι διακοσμητικοί. Οι πολίτες ενοχλούνται από τους πολιτικούς - τουρίστες, πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Μνημόνιο, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο «και κάποιοι είχαμε ετοιμάσει εναλλακτικές».

Κατηγόρησε δε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - χωρίς να τα κατονομάσει - ότι ήταν έτοιμα να ενδώσουν από την αρχή στους εκβιασμούς των δανειστών και έτρεχαν στα ΑΤΜ, ενώ στη Βουλή γινόταν μία σοβαρότατη συζήτηση.

Η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να συνυπογράψει από κοινού με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ζαν Λικ Μελανσόν μία ευρωπαϊκή διακήρυξη με στόχο, όπως είπε, να κάνουν κάτι πιο «διευρυμένο».

«Θα δείτε ότι θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες μια κοινή δήλωση με τον Μελανσόν, τον Όσκαρ Λαφοντέν, τον Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά στο ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο Β για την Ευρώπη», είπε, χαρακτηριστικά, η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό προσκλητήριο για να προετοιμαστούν οι λαοί της Ευρώπης για το σχέδιο Β «γιατί κάποιοι έχουν επενδύσει στο να πουν στον ελληνικό λαό ότι η ιστορία τελείωσε».

Τέλος, σχολιάζοντας τη συμπόρευσή της με τη ΛΑΕ, έκανε λόγο για μια κίνηση άμυνας, αλλά κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, της δημοκρατίας, αλλά και για την αναζωπύρωση της ελπίδας «που κάποιοι θέλησαν να αφαιρέσουν».

Όπως είπε, η ΛΑΕ, θα υπερασπιστεί με συνέπεια τις ιδέες και τις αξίες της και δεν πρόκειται να προδώσει το λαό.

Σχετικές ειδήσεις