ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδελφοκτόνος» ενόψει στη Νέα Δημοκρατία!

«Αδελφοκτόνος» ενόψει στη Νέα Δημοκρατία!

Τελικά δεν αποκλείεται, υπό προϋποθέσεις, η μάχη για την εκλογή νέας ηγεσίας στη Ν.Δ. να εξελιχθεί σε «αδελφοκτόνα», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει! - Τεράστια αναστάτωση στο εσωτερικό της παράταξης - Τι θα κάνει ο επίτιμος, τι στάση θα κρατήσει ο Κώστας Καραμανλής;

Ντόρα κατά Κυριάκου, αν δεν είναι τελικά υποψήφιος ο Μεϊμαράκης - Δυσαρέσκεια στους Kαραμανλικούς για Μεϊμαράκη – Τι σκέφτονται οι άλλοι δελφίνοι…

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη προβληματίζεται έντονα για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, στην περίπτωση που δε διεκδικήσει το χρίσμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης!

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ντόρα έχει εκφράσει αυτή την πρόθεση σε ιστορικά στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ αυτών και στον Κώστα Καραμανλή!

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια κόντρα μεταξύ Ντόρας και Κυριάκου, δηλαδή μια ενδοοικογενειακή αντιπαράθεση που θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν τελικά ο «πάτερ φαμίλιας» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας Κυριάκου, όπως είπε ο υιός Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη!

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι εφόσον τελικά η μάχη για την εκλογή του νέου αρχηγού είναι μεταξύ Ντόρας και Κυριάκου, τότε το καραμανλικό στρατόπεδο κατά πάσα πιθανότητα θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ντόρας…

Δυσαρέσκεια για Μεϊμαράκη…

Στην περίπτωση που θα είναι τελικά υποψήφιος ο Β. Μεϊμαράκης, η Ντόρα δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα αλλά θα τον στηρίξει, τοποθετούμενη κόντρα στην υποψηφιότητα του αδελφού της (!). Το ίδιο θα πράξει και το καραμανλικό στρατόπεδο.

Οι καραμανλικοί κύκλοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη. Κι αυτό επειδή ο Β. Μεϊμαράκης διαρρέει ότι… θέλει να του ζητήσουν να είναι υποψήφιος. Τόσο οι καραμανλικοί όσο και τα κορυφαία κομματικά στελέχη. Με λίγα λόγια να… τον παρακαλέσουν!

Υπενθυμίζεται ότι, παρότι μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, η συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή καθώς και η επικοινωνία του με πρόσωπα – «κλειδιά» της δεξιάς παράταξης, στάθηκαν καθοριστικής σημασίας για τη μεταστροφή του.

Ανασταλτικός παράγοντας για την απόφασή του επί της υποψηφιότητας παρέμενε η στάση που κράτησαν ορισμένα «γαλάζια» στελέχη, οι διαφωνίες του επί της διαδικασίας καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις άλλων στελεχών για την επόμενη μέρα της παράταξης.

Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμάται πως θα πει το μεγάλο «ναι», απόφαση η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου ή - το αργότερο - στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μεϊμαράκη θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην κούρσα διαδοχής, καθώς θα «φρενάρει» υποψηφιότητες επίδοξων δελφίνων που σχεδίαζαν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Έτσι, ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η στάση που θα κρατήσουν ιστορικά στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που είχαν σχέδια για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτικοί αναλυτές, εκτιμούν, πάντως, πως η επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου θα ανακόψει την ανεξέλεγκτη ονοματολογία των τελευταίων ημερών, προσώπων που «καλόβλεπαν» τον προεδρικό θώκο της ΝΔ.

Όπως προαναφέραμε πάντως, εφόσον είναι τελικά υποψήφιος ο Μεϊμαράκης, τότε θα στηριχτεί απ’ τους καραμανλικούς, οι οποίοι δεν θέλουν με τίποτα την υποψηφιότητα του Κυριάκου, ενώ επίσης απορρίπτουν και κάθε υποψηφιότητα απ’ το στρατόπεδο Σαμαρά!

Αυτό περιλαμβάνει –φυσικά- και τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά, αλλά και κάθε άλλη τυχόν υποψηφιότητα που εμμέσως ή ευθέως θα στηρίζονταν απ’ αυτόν, όπως του Βορίδη, του Άδωνη (ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος αν δεν είναι ο Βορίδης!) ή οποιουδήποτε άλλου… Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι παρά τις διαψεύσεις έχει γίνει συνάντηση Σαμαρά-Βορίδη, με αντικείμενο συζήτησης το τι θα κάνει στην κούρσα της εκλογής αρχηγού το σαμαρικό στρατόπεδο.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα, ότι όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, πολλά στελέχη και βουλευτές πίεσαν τον Κ. Καραμανλή να είναι υποψήφιος «για τη σωτηρία της παράταξης» όπως του τόνισαν.

Και μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι οι Ν. Δένδιας, Μαν. Κεφαλογιάννης, Β. Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Πατούλης, Παν. Ψωμιάδης, ακόμα κι ο Απ. Τζιτζικώστας απ’ τη νεότερη γενιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και υποψηφιότητα προερχόμενη απ’ το χώρο της ΟΝΝΕΔ.

Φυσικά στην περίπτωση που θα υπάρξει υποψηφιότητα της Ντόρας, τότε αλλάζουν πολλά δεδομένα, για πολλούς…

Σχετικές ειδήσεις