ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε φθίνουσα πορεία από το 2009 η ΝΔ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε φθίνουσα πορεία από το 2009 η ΝΔ

Τη διαβεβαίωση ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα υπογράψει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα, από το 2009 η πορεία της είναι φθίνουσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Μega άφησε αιχμές για τη «διοίκηση» του κόμματος λέγοντας «έχω θέμα με ένα κόμμα που κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί» «Η ΝΔ δεν θα ανανεωθεί πραγματικά αν δεν φέρουμε πολλούς νεοδημοκράτες να πουν την άποψή τους. Αν αυτή η εκλογή είναι εκλογή παραδοσιακών μηχανισμών τότε δεν είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος, αλλιώς πιστεύω ότι έχω όλα τα εχέγγυα».

«Πιστεύω ότι ο Σαμαράς και ο Καραμανλής δεν θα εμπλακούν στη διαδικασία εκλογής προέδρων... Δεν είναι ρόλος των πρώην προέδρων να καθορίζουν τη διαδικασία διαδοχής» τόνισε και ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεσή του μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του να επισκεφτεί όλους τους τέως πρωθυπουργούς.

Οσον αφορά την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, είπε ότι «έχει έργο, αλλά το συνταγματικό ασυμβίβαστο θα οδηγήσει σε καθεστώς δυαρχίας με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο».

«Η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα» επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. «Θα προτείνω ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει θητεία» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις