ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Απογοητευμένος ο Καραμανλής από τις εξελίξεις στη ΝΔ

Αποκλειστικό: Απογοητευμένος ο Καραμανλής από τις εξελίξεις στη ΝΔ

Με απογοήτευση κι οργή παρακολουθεί ο Κ. Καραμανλής τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Ν.Δ. και ειδικά τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος.

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ - ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΦΟΒΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ο πρώην πρωθυπουργός ιδιαίτερα μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ για καθορισμό ημερομηνίας της εσωκομματικής ψηφοφορίας στις 22 Νοέμβρη, κάνει λόγο σε συνομιλητές του για γελοιοποίηση της διαδικασίας.

Τονίζει, ότι επί πάνω από 40 μέρες θα σέρνεται μια εσωκομματική σύγκρουση απολίτικη που θα καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη τραυματισμένο απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα κόμμα.

Ήδη ο Κ. Καραμανλής είχε εκφράσει προβληματισμό έντονο και σοβαρή διαφωνία με την κατάληξη των υποψηφιοτήτων, αφού θεωρεί ότι τέσσερις υποψηφιότητες είναι πολλές και η διαδικασία τείνει να ευτελιστεί.

Αλλά και συνολικότερα εκφράζει απογοήτευση για την μετεκλογική πορεία του κόμματος και την τροπή που πήραν οι εξελίξεις.

Πιστεύει, ότι δεν ήταν ώρα εκλογής αρχηγού και σε αυτό επιρρίπτει ευθύνες στο Β. Μεϊμαράκη, αν και τον στηρίζει επειδή όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος.

Αλλά ο Κ. Καραμανλής, όπως έχει εκμυστηρευτεί σε συνομιλητές του πλέον φοβάται και για την ενότητα της Ν.Δ.

Λέει συγκεκριμένα, ότι από όλη αυτή τη φθοροποιό διαδικασία δημιουργούνται κίνδυνοι ακόμα και διάσπασης!

Και ειδικότερα –όπως τονίζει- φοβάται τη διάσπαση αν κερδίσει την ηγεσία του κόμματος ο Άδ. Γεωργιάδης, αφού σε μια τέτοια περίπτωση τα στελέχη και μέλη που αντιδρούν στην ακροδεξιά στροφή θα αντιδράσουν έντονα και θα αποχωρήσουν.

Βέβαια εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσει ο Άδ. Γεωργιάδης, αλλά οι φόβοι του για κίνδυνο διάσπασης είναι ενδεικτικοί των έντονων προβληματισμών του.

Από εκεί και πέρα ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει μεν διακριτικά τον Μεϊμαράκη, ωστόσο δεν έχει επιχειρήσει να αποτρέψει όσους του λένε ότι θα στηρίξουν Τζιτζικώστα ή Μητσοτάκη.

Ενώ λαμβάνει μηνύματα από φίλους του σε όλη την Ελλάδα, ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει δημιουργήσει ρεύμα υπέρ της υποψηφιότητάς του…

Σχετικές ειδήσεις