ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσυνεδριακός διάλογος του «Ποταμιού» παρουσία Θεοδωράκη

Προσυνεδριακός διάλογος του «Ποταμιού» παρουσία Θεοδωράκη

Στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματός του, που τον χαρακτήρισε «διάλογο με την κοινωνία», στη «διάψευση των ελπίδων από τον ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε, και στο θέμα του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από το Ηράκλειο που μετείχε στην προσυνεδριακή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης.

Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «νομίζω ότι μετά και τη διάψευση των ελπίδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό και ακόμη περισσότερα στους Κρητικούς, ο κόσμος θα καταλάβει ότι η αλήθεια του Ποταμιού, η οποία πολλές φορές ακούστηκε ως πικρή αλήθεια. είναι η αλήθεια της εποχής».

Ακόμη επεσήμανε ότι αυτή τη φορά το μήνυμά του Κινήματος θα γίνει πιο εύκολα κατανοητό και αγαπητό από την ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμενος στον προσυνεδριακό διάλογο σημείωσε: «Ο δικός μας διάλογος με την κοινωνία γίνεται για να προσθέσουμε δυνάμεις στο Ποτάμι. Φιλελεύθερες δυνάμεις, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, ανθρώπους που πιστεύουν στη μεταρρύθμιση, νεωτεριστές, προοδευτικούς».

Ακολούθως τόνισε ότι «συζητάμε για το νέο Ποτάμι καθώς μας ενδιαφέρει την επόμενη μάχη να την δώσουμε από πολύ καλύτερη θέση με νέους ανθρώπους, με νέα μυαλά δηλαδή, που θα έχουν προστεθεί στο Κίνημα μας» .

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης «ο κόσμος που έχει απογοητευθεί από τη συμπεριφορά των κομμάτων και κυρίως από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης -αυτή την ανερμάτιστη συμπεριφορά- έρχεται προς τις όχθες του Ποταμιού».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό εκτίμησε ως λύση « το σταμάτημα των ροών μέσα στα εδάφη της Τουρκίας».

Επεσήμανε εξ άλλου ότι «το Ποτάμι με μεγάλη ευθύνη, πρώτο από όλα τα κόμματα, πρώτο και από τα ευρωπαϊκά κόμματα, έθεσε από τον προηγούμενο χειμώνα την προϋπόθεση για να μην έχουμε αυτή την τραγική κατάσταση στο Αιγαίο.

Είπαμε τότε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν ώστε οι προσφυγικές ροές να σταματούν στην Τουρκία. Εκεί να ελέγχονται οι πρόσφυγες, εκεί να δίνεται το άσυλο, εκεί να γίνεται η κατανομή».

Επίσης απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επιπόλαια καλέσματά της που δεν μπορεί να συνεχίζονται».

Τέλος σημείωσε ότι «οι δουλέμποροι είναι εκείνοι που κινούν τις προσφυγικές ροές και βρήκαν την ευκαιρία, αφού η κυβέρνηση έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία μπορούν να «λιάζονται» οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, να πουν: ελάτε στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν έλεγχοι, που δεν υπάρχουν στρατόπεδα και που μπορείτε γρήγορα να πάτε προς την Ευρώπη. Ήταν ένα λάθος της κυβέρνησης».

Κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης συζητούνται θέματα που αφορούν:
Τις πολιτικές προτεραιότητες και θέσεις του Κινήματος, την εσωτερική οργάνωση του «Ποταμιού» , την επικαιροποίηση και συμπλήρωση του καταστατικού , τις συνεργασίες με πρόσωπα και κινήσεις και τις σχέσεις του Κινήματος με τη νεολαία.

Σχετικές ειδήσεις