ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Ποιος κρατά το κλειδί της νίκης

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Ποιος κρατά το κλειδί της νίκης

Η ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, με το δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, είναι λίγα 24ωρα μακριά και τα επιτελεία των δύο μονομάχων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν πάρει «φωτιά».

Η μάχη δίνεται άτομο το άτομο, αναφέρουν πληροφορίες, με διπλό στόχο: από τη μία, να ελεγχθεί η αποχή, το ποσοστό της οποίας αναμένεται να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, και να προσδιοριστεί, όσο το δυνατόν, η στάση των 128.000 Νεοδημοκρατών, οι οποίοι στον πρώτο γύρο στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η στήριξη του κ. Γεωργιάδη στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δεδομένη, άλλωστε συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα των Θεοφανείων, και συζήτησαν για το πώς θα συντονίσουν τις κινήσεις τους. Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πυρήνες υποστηρικτών του από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Τζιτζικώστας έχει αποφύγει να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του, η φωτογραφία όμως από τον εορτασμό των Θεοφανείων ίσως λειτουργήσει σαν «οδοδείκτης» για κάποιους εκ των υποστηρικτών του.

Στα ατού του κ. Μεϊμαράκη, προσμετράται η στήριξη του καραμανλικού στρατοπέδου, ενώ η δημόσια ουδετερότητα του Αντώνη Σαμαρά εντάσσεται στους αστάθμητους παράγοντες, παρά το γεγονός ότι αρκετοί «σαμαρικοί» έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ρευστό αυτό πλαίσιο, οι δύο υποψήφιοι ανεβάζουν τους τόνους, επιχειρώντας να ενισχύσει ο καθένας το ιδεολογικό του στίγμα, στην προσπάθεια να πείσουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα, για την ικανότητά τους να νικήσουν σε μία μελλοντική εκλογική αναμέτρηση τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις