«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συγγνώμη του Μουζάλα στον Δένδια

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συγγνώμη του Μουζάλα στον Δένδια

Άγρια διαμάχη έχει ξεσπάσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με τους νεολαίους του κυβερνητικού κόμματος να τα βάζουν ανοικτά με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη συγγνώμη που ο ίδιος ζήτησε, μέσω δήλωσής του, από τον βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια.

Σε ανακοίνωσή της, με τίτλο «Συγγνώμη σε ποιον;», η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταφέρεται εναντίον του Γιάννη Μουζάλα.

«Ο Νίκος Δένδιας έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού. Η υπουργεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον - φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη - τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι».

Για να καταλήξει: «Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα».

Η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Μουζάλα είχε ως εξής: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάστηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό Συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο κ. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα...».