ΚΟΜΜΑΤΑ

Νικολόπουλος: Για την επέτειο του «ΟΧΙ» να κυματίσει η γαλανόλευκη σε κάθε μπαλκόνι

Νικολόπουλος: Για την επέτειο του «ΟΧΙ» να κυματίσει η γαλανόλευκη σε κάθε μπαλκόνι

«Οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας, ας μην την υποτιμούν την Ελλάδα της τόλμης».

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το "ΟΧΙ" της Ελλάδας δεν περιορίζεται στα ασφυκτικά χρονικά όρια μιας επετείου.

Το δικό μας "ΟΧΙ" του 1940 και όλα τα "ΟΧΙ" στη μακραίωνη ιστορία μας συνταυτίζονται με την Ελευθερία, αυτή την υπέρτατη υπαρξιακή αρχή και αξία του Έθνους μας.

Η ενωμένη Ελλάδα του 1940 μεγαλούργησε και απέσπασε την ευγνωμοσύνη της Ευρώπης. Η μικρή Ελλάδα με την πελώρια ψυχή και το βροντερό "ΟΧΙ" της, παρέδωσε το μάθημα των ηρώων που πολεμούν σαν Έλληνες.

Δικαίως και σοφά, γιορτάζουμε αύριο τη μέρα που, με το χαμόγελο στα χείλη, η πατρίδα μας ενωμένη δημιούργησε το σύγχρονο μύθο της, που προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Αλλά και είναι ευεξήγητος ο λόγος που δεν γιορτάζουμε την απελευθέρωση μας, γιατί τότε μας είχε βρει το κακό του εμφύλιου σπαραγμού.

Είναι, λοιπόν, ηχηρό, καταλυτικό και διδακτικό το μήνυμα της επετείου του "ΟΧΙ".

Μήνυμα ενότητας, που για μας τους Έλληνες αποτελεί τον θεμέλιο λίθο των ένδοξων επιτευγμάτων μας στο διάβα των αιώνων.

Στις μέρες μας το "ΟΧΙ" έχει διττό νόημα.

Αφενός, το απευθύνουμε στους εταίρους μας, που μεθοδευμένα έβαλαν τη χώρα μας στο μνημονιακό "γύψο", με τη σύμπραξη πρόθυμων εγχώριων πολιτικών δυνάμεων. Μπορεί να κατάφεραν καίρια πλήγματα στη ραχοκοκαλιά των Ελλήνων και να οδήγησαν τη χώρα μας στα όρια της φτωχοποίησης, όμως την Ελληνική ψυχή ουδέποτε θα καταφέρουν να υποδουλώσουν.

Αφετέρου, το σύγχρονο «ΟΧΙ» μας έχει αποδέκτη κάθε επιβουλέα των συνόρων μας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας.

Οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας, του 1940, ας μην ξεχνάνε την Ελλάδα της τόλμης, της αποκοτιάς, της ελευθερίας και της τεράστιας προσφοράς στην ανθρωπότητα.

Σε μας, τους Έλληνες αναλογεί να ξεδιπλώσουμε τις σημαίες της ελπίδας και της αισιοδοξίας και με έπαρση ψυχής, να τις ανεβάσουμε σήμερα στον ιστό της μνήμης και του "ιερού" πεπρωμένου τούτης της ευλογημένης πατρίδας».

Σχετικές ειδήσεις