ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν σε στέλνω στο δικαστήριο – Τσίπρας: Είσαι δειλός

Μητσοτάκης: Δεν σε στέλνω στο δικαστήριο – Τσίπρας: Είσαι δειλός
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Στα άκρα η κόντρα πάρα τη διάθεση του πρωθυπουργού να μην βάλει τον Τσίπρα στο στόχαστρο της εξεταστικής ή της προανακριτικής – Ο Τσίπρας απαντά μέσω non paper από το κόμμα που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον Μητσοτάκη δειλό

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται αύριο, Τετάρτη (18/9) γύρω από την υπόθεση Novartis, και το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρωθυπουργός παίρνει ξεκάθαρα θέση και βγάζει από το κάδρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση για τη «σκευωρία της Novartis» που διαβιβάστηκε τη Δευτέρα (16/09) στη Βουλή.

Με την παραπάνω κίνηση είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Πειραιώς δεν θα βάλει στο ίδιο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» σημειώνουν.

Διαβάστε εδώ:

Τι είπε ο Μητσοτάκης στους συνεργάτες του;

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis. Σκευωρία στημένη από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Δικαιοσύνης, πάντα κατά την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη (18/09) αναμένεται ότι θα ανοίξει και ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει σημαντικό υλικό, όπως την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να μην θέλει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ευθέως κατηγορήσει τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης.

Ο άνθρωπος - κλειδί στον οποίο θα στηριχθεί όλη η διαδικασία της προανακριτικής ή της εξεταστικής είναι ο κ. Αγγελής και οι πολύ σοβαρές ομολογουμένως καταγγελίες του.

Πλην όμως για να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πρέπει – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr – ο κ. Αγγελής να κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο μιας στημένης υπόθεσης.

Όλοι λοιπόν θα περιμένουν αν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονομάσει τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν» στην εξεταστική επιτροπή όταν θα κληθεί ως μάρτυρας. Οτιδήποτε άλλο θα προκαλέσει μόνο αμφιβολίες και πιθανότατα θα οδηγήσει σε «φιάσκο» την πρωτοβουλία της πλειοψηφίας.

Όπως είχαμε επισημάνει στο Newsbomb.gr, η υπόθεση έχει σίγουρα τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον (εκτός από το νομικό σκέλος των ευθυνών), αφού σίγουρα θα αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μέσα στην Βουλή για αρκετούς μήνες.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr:

Υπόθεση Novartis - Παπαγγελόπουλος: Την κεφαλή του Ρασπούτιν επί πίνακι ή κάτι άλλο; Όλα τα σενάρια

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο ενδέχεται να επιφέρει τριγμούς και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας κάτι το οποίο δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο σημερινός πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με σκληρό τρόπο στη διαρροή της κυβέρνησης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να παραπέμψει μόνο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε Προανακριτική Επιτροπή, απάντησε η Κουμουνδούρου.

«Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη» ανέφεραν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές προσέθεσαν ότι: «Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Οι εμμονές Σαμαρά κατά Παπαγγελόπουλου και στη μέση ο Καραμανλής

Ο πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν και είναι «δεξιός» και άνθρωπος που διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αυτό από μόνο του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς μισεί περίπου «θανάσιμα» τον Παπαγγελόπουλο. Το περίφημο «θα τους πάω μέχρι τέλους» που πολλές φορές έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς, δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα.

Πρωτίστως αφορά τον Παπαγγελόπουλο και αυτό είναι γνωστό στην πολιτική και στην δημοσιογραφική πιάτσα.

Σαμαράς, Καραμανλής και στη μέση ο... Ρασπούτιν

Κάτι τέτοιο, δημιουργεί αμέσως - αμέσως, μείζον ζήτημα στο εσωτερικό της Πειραιώς αφού ο Σαμαράς θα πρέπει να «χτυπήσει» έναν άνθρωπο του Καραμανλή. Εδώ αρχίζει η σπαζοκεφαλιά.

Είναι εξόχως απίθανο να αφήσει ο Μητσοτάκης να δημιουργηθούν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στο εσωτερικό της παράταξης και άρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Χωρίζουν οι δρόμοι Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου

Σε ότι αφορά το δίδυμο Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου, εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, διότι οι δικές μου πληροφορίες επιμένουν ότι οι δυο άνδρες θα κινηθούν σε διαφορετική κατεύθυνση.

Θα επιχειρήσουν την μεταξύ τους αποσύνδεση και ιδιαίτερα ο Τσίπρας που δεν επιθυμεί αυτή την περίοδο να ρίξει λάδι στην φωτιά. Είναι προφανές και από την παρουσία του στην ΔΕΘ ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δώσει συνέχεια στην σκανδαλολογία, αν και ο ίδιος φούσκωσε την υπόθεση της Novartis σε δυσθεώρητο σημείο αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών.

Μετά την ήττα των εκλογών, έχει γίνει σαφές ότι ο κ. Τσίπρας έχει κατεβάσει αρκετά τον πήχη για την συγκεκριμένη υπόθεση και προσπαθεί να βγάλει από το «κάδρο Παπαγγελόπουλο» τον εαυτό του.

Μοναχικό δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει βεβαίως και ο Παπαγγελόπουλος σε ότι αφορά την υπεράσπιση του… κάτι που διαφαίνεται και από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN GREECE.

Εκτός κάδρου ο Τσίπρας

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει άλλο λάδι στην φωτιά για πολλούς και διαφόρους λόγους. Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να βάλει στο κάδρο της ανθρωποφαγίας τον Τσίπρα.

Ενδεικτικό των διαθέσεων και των σκέψεων της κυβέρνησης είναι αυτά που είπε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε πως όσα γίνουν θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα και αν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, εξηγώντας το σκεπτικό της, με βάση το οποίο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Η κυρία Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι εκφράζει μια τελείως προσωπική της άποψη και πως η Βουλή θα λάβει τις αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως, εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα διόδια - Πού θα εφαρμοστεί χιλιομετρική χρέωση

Προσοχή: Μεγάλη απάτη – Έτσι σας κλέβουν χρήματα (pics)

Σχετικές ειδήσεις