ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Ποια είναι τα επόμενα βήματα
Την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει η κυβερνητική πλειοψηφία
Intimenews.gr

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της Novartis μετά τις καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. 

Οι καταγγελίες ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος με τη συνδρομή ανώτατων δικαστικών «ύφαναν» σχέδιο για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» της Βουλής, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα αποφασίσει τα επόμενα βήματά της.

Μετά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η υπόθεση θα εξεταστεί, θεωρείται βέβαιη η συγκρότηση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν αυτό θα γίνει άμεσα ή σε μέλλοντα χρόνο.

Ο φάκελος προσώρας παραμένει σφραγισμένος και θα ανακοινωθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Την ίδια ημέρα αναμένεται να έρθει σε γνώση των κομμάτων.

269492.jpg
Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Ποια είναι τα επόμενα βήματαIntimenews.gr

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα με τις υπογραφές 60 βουλευτών, ενώ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής αίτημα με 30 υπογραφές.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη έριξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή ή ακόμη και σε ειδικό δικαστήριο για να πληροφορηθούν οι πολίτες ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία, ενώ κράτησε αποστάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που έχει κατονομαστεί από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν.

Σε κάθε περίπτωση την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά 2019: «Κλείδωσαν» τα ποσά - Δείτε πόσα θα πάρετε και πότε (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή