Ερώτηση Κουντουρά σε Κομισιόν για αποφυγή ντόμινο κατάρρευσης από την πτώχευση της Thomas Cook

Newsroom Newsroom

Ερώτηση Κουντουρά σε Κομισιόν για αποφυγή ντόμινο κατάρρευσης από την πτώχευση της Thomas Cook

Η Eυρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά με νέα παρέμβασή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητά σε ερώτησή της να υπάρξουν ενέργειες με στόχο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των υγιών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την κατάρρευση της Thomas Cook, να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ΕΕ, και να αποτραπεί ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στον τουριστικό τομέα.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η κυρία Κουντουρά, γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα, όπου τα ξενοδοχεία υπέστησαν άμεση ζημιά πάνω από 190 εκατ. ευρώ καθώς και στην Ισπανία, όπου αντίστοιχα η ζημιά άγγιξε τα 250 εκατ. ευρώ και πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν.

Kατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, συντονίστριας της GUE/NGL στην Επιτροπή Μεταφορών & Τουρισμού TRAN, την ερώτηση συνυπογράφουν ο Αντιπρόεδρος της TRAN, Ευρωβουλευτής της Ουγγαρίας, της Ομάδας Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, κ. István Ujhelyi, και ο Ευρωβουλευτής της Ισπανίας, συντονιστής της κεντρώας φιλελεύθερης Ομάδας Renew Europe στην ΤRAN, κ. José Ramón Bauzà Díaz.

Η ερώτηση αποτελεί συντονισμένη παρέμβαση, που κινητοποίησε η κυρία Κουντουρά, με στόχο την άσκηση πιέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κατεύθυνση να καταρτίσει σχέδιο ώστε να αποτραπεί ντόμινο καταρρεύσεων σε υγιείς επιχειρήσεις, όπως αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, και ξενοδοχεία. Καθώς επίσης και για να υπάρξουν ενέργειες ώστε μη βρεθούν οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη αντιμέτωπες με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι ήδη εκατοντάδες επιχειρήσεις βαρύνονται με υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις λόγω των ανεξόφλητων χρεών της Thomas Cook προς αυτές, παρότι είναι οικονομικά υγιείς.

Με αφορμή το σχέδιο διάσωσης της Condor, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται την ερχόμενη εβδομάδα να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει δάνειο-γέφυρα της γερμανικής κυβέρνησης, η κυρία Κουντουρά και οι συνυπογράφοντες βουλευτές, ρωτούν εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται

• να προχωρήσει σε δράσεις που θα διασφαλίσουν σε όλη την ΕΕ τη συνέχιση λειτουργίας των υγιών επιχειρήσεων, όπως στην περίπτωση της Condor, και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας
• να δημουργήσει μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων προορισμού που θα αποτρέπει ή θα περιορίζει τη ζημιά στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών, στην απασχόληση και στην προστασία των καταναλωτών , που προκαλεί η χρεωκοπία ταξιδιωτικών οργανισμών ή αεροπορικών εταιρειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved