ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγαλειώδης συγκέντρωση Κ. Κατσαφάδου στον Πειραιά

Μεγαλειώδης συγκέντρωση Κ. Κατσαφάδου στον Πειραιά

Βροντερό «παρών» 3.000 Πειραιωτών στη μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και Πολιτευτής ΝΔ Α΄ Πειραιά & Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Τρεις χιλιάδες Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο κάλεσμα του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ και Πολιτευτή ΝΔ Α΄ Πειραιά & Νήσων κ. Κώστα Κατσαφάδου, να παρευρεθούν σε γνωστό κέντρο διασκέδασης του Πειραιά για να ανταλλάξουν ευχές, να μιλήσουν και να στείλουν ένα κοινωνικό μήνυμα ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Πολίτες, πέρα από πολιτικές διαφορές και κομματικές αποχρώσεις αποδέχτηκαν την πρόταση του κ. Κατσαφάδου και είπαν μαζί του, ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε μαζί, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Με τον Κώστα Κατσαφάδο μίλησαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, του επισήμαναν ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη που δοκιμάζεται από την κρίση, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, στερούνται τα στοιχειώδη και τον συνεχάρησαν επειδή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι η συγκέντρωση τροφίμων, τόσο από το κοινωνικά παντοπωλεία της ΟΝΝΕΔ, όσο και από τις ενορίες και τους ιερούς ναούς της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Κώστας Κατσαφάδος επεσήμανε ότι οι πολίτες πρέπει να βρισκόμαστε σε δράση, να εκφράζουμε με κάθε τρόπο ενεργητική πολιτική δράση, ώστε να πετύχουμε τον κοινό σκοπό που αφορά στην υπέρβαση της κρίσης.
Η δυναμική παρουσία του Κ. Κατσαφάδου στην ΟΝΝΕΔ και στο πολιτικό γίγνεσθαι του Πειραιά φάνηκε για ακόμη μια φορά, αφού πλήθος αιρετών, στελεχών της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, αλλά κυρίως των απλών πολιτών, έδωσαν βροντερό «παρών» και μάλιστα σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα καταρρέει και ο κόσμος απαξιεί για τα κοινά, αφού καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα επιβίωσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απήχηση που έχουν οι πρωτοβουλίες του κ. Κατσαφάδου στην Α’ Πειραιά. Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από εταιρείες μετρήσεων για τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι φαβορί και συνεχώς διευρύνει τη δύναμή της στην εκλογική βάση των πολιτών του Πειραιά.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση έχει συντελέσει κατά πολύ το σημαντικό έργο που κάνει ο δήμαρχος της πόλης, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μιχαλολιάκος παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεσή του κ. Σαμαρά για να κατακτηθεί το «κάστρο» του Πειραιά όπου το ΠΑΣΟΚ είχε ισχυρά ερείσματα.

Η νίκη του κ. Μιχαλολιάκου στον Πειραιά ήταν μόνο η αρχή. Ο ένας χρόνος συστηματικής και εμφανούς εργασίας στην πόλη αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία φαίνεται πως επιλέγει ένα νέο πολιτικό, τον κ. Κώστα Κατσαφάδο, για να δώσει το στίγμα του νέου μοντέλου διακυβέρνησης που θέλει να φέρει. Και αυτό αποδεικνύεται από τη μαζικότητα και την απήχηση των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Κώστας Κατσαφάδος, πρωτοβουλίες που έχουν σαν επίκεντρο τον απλό πολίτη.

Ούτως ή άλλως πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο κ. Κατσαφάδος είναι ένα πρόσωπο φρέσκο, τίμιο και καθαρό, που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε όσους έχουν απογοητευτεί από την απομυθοποίηση πολιτικών οι οποίοι υποτίθεται πως εξέφρασαν τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου.

Ο Κ. Κατσαφάδος θέλει και μπορεί να δοκιμαστεί στο πεδίο της πολιτικής με κοινή αποδοχή και στήριξη αξιόπιστων μη κυβερνητικών οργανισμών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκδήλωση που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα και είχε κοινωνικό χαρακτήρα, στόχος ήταν η ενίσχυση οργανώσεων-φορέων όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο και η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της εκδηλώσεως δόθηκαν στα ιδρύματα.