ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στις προκλήσεις ο Ερντογάν: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη;

Επιμένει στις προκλήσεις ο Ερντογάν: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη;
ASSOCIATED PRESS

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε την ημέρα των Χριστουγέννων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Τυνησία όπου πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατό στην Τρίπολη εάν χρειαστεί, ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς την Αθήνα.

Μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαγιέντ ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε για τη «συμφωνία» Τουρκίας – Λιβύης:

«Το Μνημόνιο πέρασε από την τουρκική εθνοσυνέλευση και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και η Ελλάδα δεν έχει αρμοδιότητα πάνω στο θέμα αυτό. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει σχέση με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Είναι ξεκάθαρη η σχέση της Τουρκίας με τη Λιβύη. Οι δύο χώρες έχουν δικαιοδοσία σε αυτή την περιοχή» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Το ταξίδι αυτό του Ερντογάν στην Τυνησία δεν είχε ανακοινωθεί, ούτε διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία ο σκοπός της επίσκεψης. Τον Τούρκο πρόεδρο στην Τύνιδα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν, ο υπεύθυνος του Γραφείου της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιμπραήμ Καλίν.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ξανά η Τουρκία – Νέος χάρτης «κυριαρχίας» στη Μεσόγειο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις