ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: «Βόμβες» Ράικου για Παπαγγελόπουλο - «Απαίτησε να κατασκευαστούν στοιχεία»

Προανακριτική Novartis: «Βόμβες» Ράικου για Παπαγγελόπουλο - «Απαίτησε να κατασκευαστούν στοιχεία»
Intime News

Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η Ελένη Ράικου. 

Μετά τις βόμβες που έριξε για ωμό εκβιασμό και «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος της από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, τον οποίο περιέγραψε ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας κατά των δέκα πολιτικών προσώπων, η κυρία Ράικου επανέλαβε σήμερα τα περί απαίτησής του για την «κατασκευή» στοιχείων εις βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε εάν «τη στιγμή που η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου πήγε στο γραφείο της, εκείνη είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα».

Ελένη Ράικου: Όχι τίποτα. Ο Παπαγγελόπουλος είχε απαίτηση για κατασκευή στοιχείων. Απαιτούσε να πάει στη Βουλή ένας φάκελος για πολιτικά πρόσωπα με στοιχεία όμως που όμως δεν υπήρχαν. Γνώριζα πως η Παπαδάκου ήταν η φωνή του στο γραφείο μου.

Επέμεινε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και σήμερα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απαιτούσε να κατασκευαστούν στοιχεία και μίλησε για «ενορχηστρωμένο θεσμικά σχέδιο». «Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη κατασκεύασαν μάρτυρες» φέρεται να είπε, υπογραμμίζοντας μάλιστα, ότι το δημόσιο ζημιώθηκε.

Σπύρος Λάππας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Πώς σας ζητούσε ο Παπαγγελόπουλος να κατασκευάσετε στοιχεία για πολιτικούς και τον κ. Βενιζέλο;

Ελένη Ράικου: Όπως τελικά τα κατασκεύασε στη συνέχεια με την κυρία Τουλουπάκη.

Σπύρος Λάππας: Πώς δηλαδή;

Ελένη Ράικου: Το πώς ακριβώς δεν το ξέρω γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα οτι δεν κάνω τέτοια. Όπως έγινε μετά και το πέτυχε αυτό με την Τουλουπάκη. Έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες.

Σπύρος Λάππας: Εννοείτε οτι μετά οι μάρτυρες ψευδομαρτύρησαν;

Ελένη Ράικου: Το είπα από την αρχή. Διέκοψε ο Παπαγγελόπουλος την έρευνα του σκανδάλου και το μετέτρεψαν σε σκευωρία.

Σπύρος Λάππας: Άρα λέτε οτι όλα αυτά είναι σχέδιο Παπαγγελόπουλου;

Ελένη Ράικου: Εννοείται. Και με τις ενέργειές του αυτές το ελληνικό δημόσιο έχασε πολλά χρήματα.

Ανέφερε μάλιστα, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να μην περαιώσει της Τράπεζας Αττικής. «Είναι καθαρή παρέμβαση αυτή. Δεν ξέρω τι απέγινε η υπόθεση με την Τράπεζα Αττικής», είπε.

Θανάσης Πλεύρης: Μας είπατε οτι ο κ. Παπαγγελοπουλος σας ζητούσε πράγματα και για άλλες υποθέσεις.

Ελένη Ράικου: Ναι. Και για άλλες, αρκετές. Για την Τράπεζα Αττικής μου ζήτησε να την κρατήσω πίσω. Να μην την περαιώσω. Αυτό προφανώς δεν είναι νόμιμο.

Θανάσης Πλεύρης: Ηταν ο κ. Καλογρίτσας σε αυτή την υπόθεση;

Ελένη Ράικου: Ναι. Ήταν ο πρώτος σε αυτή τη λίστα. Δεν ξέρω τι απέγινε. Ο Παπαγγεόπουλος ήθελε να συγκαλύψει την διευρεύνση του σκανδάλου. Έπρεπε να είχαν ήδη βγει τα πρώτα στοιχεία. Η χώρα πρέπει να πάρει χρήματα από αυτό. Ακούσατε εσείς τίποτε; Μόνο για πολιτικούς ακούμε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την κ. Ράικου, η έρευνα της μετατράπηκε σε σκευωρία.

Θανάσης Πλεύρης: Ποιες ήταν οι σχέσεις της κ.Τουλουπάκη με τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Ελένη Ράικου: Υπάρχει δημοσίευμα που τα λέει ξεκάθαρα «Οι μαθητές του Παπαγγελόπουλου παίρνουν τα ηνία της Δικαιοσύνης». 12/4/2017 στην εφημερίδα Δημοκρατία. Δεν το λέω εγώ.

Θανάσης Πλεύρης: Θεωρείτε οτι η κυρία Τουλουπάκη εξυπηρετούσε καλύτερα τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Ελένη Ράικου: Εσείς τι νομίζετε; Ερευνούσαμε σκάνδαλο εκατομμυρίων και αφήσαμε στοιχεία για φαρμακευτικές εταιρείες που αντάλλασσαν χρήματα μεταξύ τους. Είδατε εσείς αυτές οι έρευνες να συνεχιστούν; Οι έρευνες μετατράπηκαν σε σκευωρία.

Σε ότι αφορά στην αποστολή του φακέλου στη Βουλή, φέρεται να είπε:

Θ.Πλεύρης: Πάμε στο επίμαχο τηλέφωνημα με τον κ.Παπαγγελόπουλο. Σας δίνει εντολή να στείλετε τον φάκελο στη Βουλή;

Ελένη Ράικου: Ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε οτι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτησή του να κατασκευαστούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κυρία Τουλουπάκη.

Θανάσης Πλεύρης: Σας προσδιόρισε για ποια πρόσωπα;

Ελενη Ράικου: Μα δεν χρειαζόταν. Είχε έρθει η κυρία Παπαδάκου και μου είχε μιλήσει για πολιτικούς. Όλοι γνωρίζαμε οτι η κα Παπαδάκου ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου. Και μου είχε αναφέρει τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Θανάση Πλεύρη από τη ΝΔ για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, εκείνη φέρεται να απάντησε πως δεν είχε αποκλείσει πολιτικά πρόσωπα απο την έρευνα της.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Νωρίτερα η καταβολή τους - Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία