TO NEWSBOMB.GR ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στον Έβρο η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Έφτασε στον Έβρο η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται
INTIME NEWS

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνά από την ασφυκτική πίεση των μεταναστευτικών ροών που απελευθέρωσε η Τουρκία, στέλνει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παρουσία της στον ακριτικό νομό της χώρας. Το Newsbomb.gr μεταδίδει ζωντανά λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αποστολή του Newsbomb.gr στον Έβρο: Η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη βρίσκεται στον Έβρο και παρακολουθεί τόσο την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, όσο και τα όσα τεκταίνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στον Έβρο έφτασαν λίγο μετά τις 13:00 προκειμένου να συναντήσουν αλλά και να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Επίσης στον Έβρο έφτασαν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτ και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

Το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πτήση για Ελλάδα

Σε σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Επισκέφθηκαν το στρατιωτικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Εβρου

Ο πρωθυπουργός και η ηγεσία της ΕΕ ενημερώθηκαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, για όσα έγιναν από το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού την Παρασκευή μέχρι σήμερα και αξιωματικοί του στρατού τους έδειξαν στρατιωτικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές από τα αντικείμενα που πετούσαν μετανάστες και πρόσφυγες από την άλλη πλευρά των συνόρων.

  • Στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μισέλ , κα. Φον ντερ Λάιεν και κ. Σασόλι , θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.
  • Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

Μητσοτάκης: Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος, δεν θα περάσει κανείς παράνομα

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, ενώ περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τον κόσμο.

Οι πολίτες του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές.

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανεις παράνομα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε: «βάζουν πάντα πλατη».

Στις Φερές ο Μητσοτάκης

Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου.

Οπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου, χθες και σήμερα η πίεση έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τη νύχτα υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα. Η απόπειρα αυτή απετράπη.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ξένους ηγέτες.

Αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε εθελοντές – φύλακες του Δέλτα Έβρου που είχαν έρθει να τον συναντήσουν.

Όση ώρα ήταν στους Κήπους ο πρωθυπουργός, ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση κατά μήκος των συνόρων.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον Συνοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου και μάλιστα έφτασε μέχρι την γραμμή που αποτελεί το σύνορο των δυο χωρών πάνω στη γέφυρα του ποταμού.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ξένους ηγέτες.

Αποδίδει καρπούς το διπλωματικό μπαράζ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς χαρακτήρισε σήμερα «επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας» την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της με την Ευρώπη για να περάσουν πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της.

«Είναι μια επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Ανθρώπινα πλάσματα χρησιμοποιούνται για να ασκηθεί πίεση επί της Ευρώπης», δήλωσε ο συντηρητικός Σεμπάστιαν Κουρτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση στη Συρία και στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ΣΟΚ από τον Έβρο: «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Κάψτε τα ελληνικά σκυλιά» φωνάζουν οι μετανάστες

Σχετικές ειδήσεις