ΚΟΣΜΟΣ

Η Αθήνα απαντά στον Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν κάνει πιόνια απελπισμένους ανθρώπους

Η Αθήνα απαντά στον Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν κάνει πιόνια απελπισμένους ανθρώπους
ASSOCIATED PRESS

Απάντηση στις αποκαλύψεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ για την «άρνηση του Ταγίπ Ερντογάν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δίνουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι «όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν».

Παράλληλα συμπληρώνουν πως «άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια».

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης», καταλήγουν.

Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη

Νωρίτερα, στην αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με το euractiv.com, ο Μπορίσοφ είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια την Ελλάδα, την Τουρκία και Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση.

«Έκανα πολλές προσπάθειες να γίνει τριμερής στην Σόφια. Ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στην Σόφια την Παρασκευή. Αλλά, η απροθυμία του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβαλε φρένο στην επιθυμία μου να γίνει μια τέτοια συνάντηση. Η πρόσκλησή μου ισχύει ακόμα», είπε ο Μπορίσοφ.

«Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή τη συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο» είπε ο Μπορίσοφ και αφήνει υπαινιγμούς ότι η συνάντηση δεν έγινε εξαιτίας της αστυνομικής βίας στα ελληνικά σύνορα. «Μετά ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν νεκροί μετανάστες. Κάποιοι από τους ομολόγους μου δεν δίστασαν να ανεβάσουν τις απόψεις τους για τις πληροφορίες αυτές στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό «ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδήγησε τελικά στο να μην γίνει αυτή η συνάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, ο Ερντογάν μετά το πέρας της συνάντησης με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό υποστήριξε η ελληνική πλευρά έχει σκοτώσει δύο ανθρώπους στα σύνορα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες. Υπάρχει ακόμη ένας βαριά τραυματίας». «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμήπου συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Τοπαλούδη: Ένταση στη δίκη μεταξύ των κατηγορουμένων - «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε»

Σχετικές ειδήσεις