ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές της ΝΔ για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Βολές της ΝΔ για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Αιχμές κατά των υπευθύνων πολιτικών για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη αφήνει η ΝΔ, ζητώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Δεύτερη μέρα σιωπής από τους αρμόδιους. Και τα ερωτηματικά που δημιουργεί η κλοπή που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη εντείνονται.

Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται από το σημαντικότερο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, θησαυροί της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και οι αρμόδιοι πολιτικοί και όχι μόνον - να παραμένουν και στις θέσεις τους σαν να μη συνέβη τίποτε.

Έργα που θα έπρεπε να φυλάσσονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, αποδεικνύεται πως χάθηκαν εξαιτίας της αμέλειας, της αδιαφορίας και την ανεπάρκειάς τους», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης.

«Οι έχοντες για δεκαετίες την ευθύνη της διαχείρισης αυτού του Οργανισμού να απαντήσουν στα απλά ερωτηματικά του κάθε πολίτη σχετικά με τα ποσά που δαπανώνται για τη φύλαξη, τους κανόνες ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης και τα κενά που υπάρχουν».

Ο κ. Δαβάκης εκφράζει πάντως τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμη φορά θα κάνει το καθήκον της.