ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοαραβική συνεργασία για προσέλκυση επενδύσεων

Ελληνοαραβική συνεργασία για προσέλκυση επενδύσεων

Με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αλ Ναγιάν θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος.

Μετά τη συνάντηση αργότερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύνοδος της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας των δύο χωρών, όπου αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια Συνεργασίας, μιας και το ενδιαφέρον των ΗΑΕ για επενδύσεις στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα έντονο.

Παράλληλα με τις εργασίες της συνόδου, θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό - Οικονομικό Φόρουμ που συνδιοργανώνουν οι δύο κυβερνήσεις και στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς.

Θα συγκληθεί σειρά ομάδων εργασίας, οι οποίες θα εξετάσουν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, στους τομείς, μεταξύ άλλων, του τουρισμού, μεταφορών, γεωργίας & υδατοκαλλιέργειας, διατραπεζικής συνεργασίας, στρατιωτικής συνεργασίας, ενέργειας, εκπαίδευσης, δικαιοσύνης, υγείας, ναυτιλίας, πολιτισμού και ταχυδρομείων.

Στο περιθώριο της συνόδου θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ.