ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Βούτσης: «Η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο στα ζητήματα που τίθενται, δεν είναι διαφανής»

Κορονοϊός - Βούτσης: «Η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο στα ζητήματα που τίθενται, δεν είναι διαφανής»
INTIME NEWS

Στον πολιτικό χάρτη σε Ελλάδα και Ευρώπη την επομένη της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι υπάρχει περιθώριο προοδευτικών συνεργασιών αλλά και κυβερνήσεων, τόσο σε ελληνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Στο σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, μετά τη φάση των μνημονίων, υπάρχει ένα κοινό έδαφος, ανταγωνιζόμενες ή και εκ παραλλήλου, όπου κατατίθενται προτάσεις, παρεμβάσεις. Υπάρχει πεδίο συνεργασίας για προοδευτικές λύσεις έναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, για να μη πω νεοφιλελεύθερη λαίλαπα» ανέφερε σχετικά με τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα και το πόσο κοντά βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας την ανάγκη για κοινές τοποθετήσεις, προκειμένου όπως είπε: «να διαμορφωθεί ένας θετικός συσχετισμός».

Για το θέμα της μετακίνησης στην Αίγινα αλλά και της συμπεριφοράς του Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τον έλεγχο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι εξ αρχής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κατά όσων ακούγονταν για τον αρχηγ του ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο μάλιστα για «στοχοποίηση που έφτασε στα όρια της υπερβολής».

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη διαφάνειας και διαλόγου. «Η κυβέρνηση έδειξε μια απίστευτη επιτελική ικανότητα να μην απαντάει στα ζητήματα που τίθενται. Είτε αυτά αφορούν τα υγειονομικά, είτε τα οικονομικά είτε ακόμα και τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Δεν κάνει διάλογο, δεν είναι διαφανής, δημιουργεί σκιές στην οικονομική διαχείριση, όπως έγινε και στα voucher» ανέφερε σχετικά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Επιπλέον, συμπλήρωσε, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί «να κεφαλαιοποιήσει προς ίδιον όφελος την υπεύθυνη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του κορονοϊού. Εμείς θα συνεχίσουμε να κρατάμε αυτή τη στάση. Η συναίνεση δεν είναι κάτι που πρέπει να κεφαλαιοποιείται ή να αξιοποιείται υπονομεύοντας τη δημοκρατική διαδικασία».

Ο κ. Βούτσης επανέλαβε δε, ο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε εγκαίρως ένα πρόγραμμα με εμπροσθοβαρή μέτρα, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία και να είναι έτοιμη την επαύριον της υγειονομικής κρίσης.

Η Ευρώπη των λαών

Σε ότι αφορά την διαχείριση της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός σε επίπεδο ΕΕ, ο κ. Βρούτσης ήταν ξεκάθαρος.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη «να μην είναι η εργασία πάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη που θα είναι η χαμένη αυτή της κρίσης», χαρακτηρίζοντας την ΕΕ, «εξαιρετικά ανεπαρκή» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Πρέπει κάποιες βόρειες και κεντρικές χώρες της Ευρώπης να αντιληφθούν ότι τα συμφέροντά των λαών τους συγκλίνουν με των λαών της υπόλοιπης Ευρώπης. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη, ουσιαστική, έμμεση μεν, αναδιανομή, μέσω των ευρω-ομολόγων στο χρέος, ώστε η οικονομία της ΕΕ να παρουσιάζει στοιχεία σύγκλισης και ανάπτυξης» υπογράμμισε, εξηγώντας, πως για χώρες όπως η Ελλάδα, που βρισκόταν επί χρόνια σε δημοσιονομική κρίση, μια νέα ύφεση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε, ότι οι ακροδεξιές και ρατσιστικές δυνάμεις που θα κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους και θα υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή ενότητα, χρειάζεται να βρουν απέναντι τους ένα ενισχυμένο προοδευτικό μέτωπο που «θα δίνει λύσεις και γιατί όχι και κυβερνήσεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστικές εικόνες από «το ποτάμι του αίματος» (Pics)

Σχετικές ειδήσεις