ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Marfin: Τιμάται σήμερα (09/05) η μνήμη των νεκρών - Η απουσία Τσίπρα και οι αντιδράσεις

Marfin: Τιμάται σήμερα (09/05) η  μνήμη των νεκρών - Η απουσία Τσίπρα και οι αντιδράσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (09/05), παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους νεκρούς της Marfin.

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin όπου έχασαν τη ζωή τους η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου και το αγέννητο μωρό της, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, η μνήμη τους τιμάται από την Πολιτεία.

Διαβάστε επίσης: Marfin: Δέκα χρόνια από την τραγωδία - Έγκλημα χωρίς τιμωρία με τρεις νεκρούς

Το χρονικό της τραγωδίας μέσα από τις φωτογραφίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια συμβολική πράξη ενότητας και καταδίκης του διχασμού και της βίας με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, αρνητικά απάντησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα καταθέσουν στεφάνι στο σημείο νωρίτερα το πρωί. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin στις 10:30 το πρωί ενώ μία ώρα νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το ΜεΡΑ25 πραγματοποίησε πορεία από το σημείο όπου «γράφτηκε» η τραγωδία της Marfin μέχρι την Πλατεία Συντάγματος, τιμώντας, όπως ανέφερε, την μνήμη όλων των θυμάτων της «δεκαετίας των μνημονίων».

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην τελετή, έχει πυροδοτήσει ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Μάλιστα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «χυδαιότητα και φαρισαϊσμό», μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους

Σχετικές ειδήσεις