ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουβέλη με προεδρεία Δικαστικών Ενώσεων

Συνάντηση Κουβέλη με προεδρεία Δικαστικών Ενώσεων

Με τα προεδρεία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε λόγο για «χρήσιμη και εποικοδομητική» συζήτηση.

«Πιστεύω ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως έκανε πάντοτε ο κ. Κουβέλης, θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη στη χώρα μας σήμερα», ανέφερε ο κ. Αθανασίου, προσθέτοντας ότι μετά και τα πρόσφατα γεγονότα, όλοι θα πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι η στήριξη και αναβάθμιση της δικαιοσύνης είναι σήμερα αναγκαία, περισσότερο από ποτέ. Στα πλαίσια αυτά, υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου «είναι αντίθετες προς εκείνα που πρέπει να υπηρετεί μια δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στην αποστολή της δικογραφίας για το έλλειμμα του 2009 στη Βουλή, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι η πολιτική ηρεμία και όχι η ένταξη του όποιου ζητήματος σε μια στείρα κομματική αντιπαλότητα. Δεν χρειάζεται την ένταξη ούτε στη μικροκομματική σκοπιμότητα. Εκείνο που, επαναλαμβάνω, χρειάζεται ο τόπος, ιδιαίτερα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι η πολιτική ψυχραιμία, η πολιτική νηφαλιότητα και βεβαίως και η ουδετερότητα της ίδιας της δικαιοσύνης».