ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Τουρκία: Παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία

Πέτσας για Τουρκία: Παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και η παράσταση που στήθηκε εκεί, συνιστούν πρόκληση, όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς, αλλά για ολόκληρο τον δυτικό και τον πολιτισμένο κόσμο», είπε ο κ. Πέτσας αναφορικά με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι' αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται».

Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή

Κλείνοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού επισημαίνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Αυτή την ώρα, συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη, όπου θα γίνει παρουσίαση των υπηρεσιών που θα προσφέρει το ψηφιακό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών».

Όπως ειδικότερα, ανέφερε:

«Πρόκειται για μία καινοτόμο υπηρεσία, που αποτελεί ένα επιπλέον βήμα για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών από υπαλλήλους των ΚΕΠ. Με τη νέα υπηρεσία, συνήθεις διαδικασίες υψηλής ζήτησης που διεκπεραιώνονται από τα ΚΕΠ, μπορούν να γίνονται ψηφιακά, ενώ παράλληλα παραμένει ζωντανή η επικοινωνία με τους πολίτες και αναβαθμίζεται η εξυπηρέτησή τους».

Επιστρέφοντας στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού πρόσθεσε πως «την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, στις 15:00, ο πρωθυπουργός, θα παραστεί στη Βουλή, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, όπου στο πλαίσιο κοινής, ειδικής, συνεδρίασης Επιτροπών και Υποεπιτροπών της Βουλής, θα απευθύνει ομιλία στο Σώμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τέλος, την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί, θα συνεδριάσει, υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Ανατροπή - «Στημένη» η αυτοκτονία της 16χρονης;