ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή Πέτσα: Ο πρωθυπουργός πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο

Παραδοχή Πέτσα: Ο πρωθυπουργός πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο
IN TIME

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Πάρο με πτήση γραμμής και από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη την Κυριακή από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής, με μια εμπορική πτήση. Μετακινήθηκε (σ.σ.: με στρατιωτικό ελικόπτερο) την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση 'Πέρσες' του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο. Και δείχνει τη σημασία που έχει οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σημασία που έχει για τον κάθε Έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό προϊόν και τουριστικό προϊόν της χώρας και τελικά με ένα προϊόν που βρίσκεται στο dna τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Πέτσας διευκρίνισε: «Πήγε στην Πάρο με πτήση γραμμής και από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε εξηγήσεις.

Να απαντήσει σε δύο ερωτήματα, αν ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο - Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής και αν ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση, κάλεσε νωρίτερα τον κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σχόλιο του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του». Σημειώνει ότι «ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας».

«Περιμένουμε απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Χίος: Ποιος τον ήθελε νεκρό; - Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας