ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπαδήμος βλέπει την τρόικα στην πιο κρίσιμη συνάντηση

Ο Παπαδήμος βλέπει την τρόικα στην πιο κρίσιμη συνάντηση

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονται αυτή την στιγμή οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής εκπροσώπους της τρόικας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος , παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, δέχεται αυτή την ώρα τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος "ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012, με δεδομένο ότι έχουμε καταγράψει ένα καλό αποτέλεσμα, εντός σχεδόν των προγνώσεών μας, ως προς τον δημοσιονομικό στόχο του 2011".

Στο μεταξύ ο Γιόζεφ Άκερμαν, πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), ενός "λόμπι" που εκπροσωπεί τις τράπεζες στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσε ότι θα έλθει στην Ελλάδα το βράδυ.

"Ο ιδιωτικός τομέας είναι υπερβολικά γενναιόδωρος προσφέροντας τώρα μια απώλεια άνω του 70% (και) μπορώ μόνο να καλέσω τα άλλα μέρη (τους θεσμικούς επενδυτές) να κάνουν το ίδιο", δήλωσε ο Γιόζεφ Άκερμαν, που είναι επίσης πρόεδρος της Deutsche Bank, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.