ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίθα: Θέλουν την Ελλάδα την πρώτη αποικία της παγκοσμιοποίησης

Σπίθα: Θέλουν την Ελλάδα την πρώτη αποικία της παγκοσμιοποίησης

Ημερίδα με θέμα τις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του δημοσίου χρέους, τη νέα δανειακή σύμβαση και την πιθανότητα εφαρμογής του αγγλικού δικαίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με πρωτοβουλία του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών “Σπίθα”, στη Θεσσαλονίκη.

«Επιχειρείται "αφελληνισμός της Ελλάδας και μετατροπή της στην πρώτη αποικία της παγκοσμιοποίησης», δήλωσε ο γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου της “Σπίθας”, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

«Η Ελλάδα θα αφοπλιστεί νομικά και θα στραγγαλιστεί οικονομικά και ενεργειακά, εάν υπογραφούν οι συμβάσεις του PSI Plus και της νέας δανειακής σύμβασης, με τους όρους που επιθυμούν οι δανειστές”, επεσήμανε, ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

“Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την συνταγματική και δημοκρατική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτές τις συμβάσεις, θα είναι υπόλογοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία”, υποστήριξε ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.

Την ενίσχυση του μετώπου Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.), ζήτησε ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, μεταφέροντας τον χαιρετισμό των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Γλέζου και διευκρινίζοντας ότι δεν είναι “κόμμα” αλλά "μέτωπο αντίστασης".

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Ζουράρις, Νότης Μαριάς, Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, Στέλιος Παπαθεμελής, κ.α., ενώ στην αρχή της εκδήλωσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι του ΣΥΝ και του Άρματος Πολιτών.