ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κικίλια: Δείτε το νέο μέτρο που εξετάζεται

«Βόμβα» Κικίλια: Δείτε το νέο μέτρο που εξετάζεται
INTIME

Για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοιο».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

Τα νέα μέτρα στο τραπέζι

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού, ο Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ αποκάλυψε και την συμβουλή που έδωσε προς τους γονείς του.

Όπως ο ίδιος δήλωσε «η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα».

Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα όπως ο ίδιος πρόσθεσε όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν - και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία - και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα μπαίνουν νέα μέτρα.

Παράλληλα τόνισε πως εξετάζεται σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης πως εξετάζεται η επιβολή χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα, ο συνωστισμός στις πλατείες και η κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται