ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης στο Newsbomb.gr για τον πατέρα του: «Παίρνω αποστάσεις από το αίτημα εξαίρεσης»

Θάνος Πλεύρης στο Newsbomb.gr για τον πατέρα του: «Παίρνω αποστάσεις από το αίτημα εξαίρεσης»

Εξηγήσεις για το σχόλιο (tweet) σε σχέση με τις εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής το οποίο από πολλούς ερμνηνεύτηκε ως «κάρφωμα» στον πατέρα του που είναι δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, έδωσε στο Newsbomb.gr, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Με το tweet μου είναι σαφές ότι παίρνω αποστάσεις από κάθε αίτημα εξαίρεσης δικαστών και μάλιστα μετά την εκδίκαση της απόφασης», ανέφερε στο Newsbomb.gr, o βουλευτής της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του Λαγού και πατέρας του κ. Θάνου Πλεύρη, Κωνσταντίνος, ζήτησε την εξαίρεση των μελών της έδρας πλην της εισαγγελέως της έδρας, καθώς όπως δήλωσε «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Κανένα ελαφρυντικό στο διευθυντήριο

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στον Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Μετά την απόφαση για τα ελαφρυντικά το δικαστήριο προχωράει στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Αυτή αφορά στις ποινές που θα επιβληθούν στους 57 συνολικά κατηγορουμένους (από τους 68 αρχικά) που κρίθηκαν ένοχοι. Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία δεν απλή, ούτε σύντομη και το πιθανότερο είναι να χρειαστούν και άλλες συνεδριάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέκα χρόνια Newsbomb.gr: Δέκα χρόνια επιτυχίες και αποκαλύψεις