ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης για νέα μέτρα: Προσπαθούμε να αποφύγουμε το γενικευμένο lockdown

Καλαφάτης για νέα μέτρα: Προσπαθούμε να αποφύγουμε το γενικευμένο lockdown

Στην νέα ασπίδα που ύψωσε η κυβέρνηση κατά της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ως ύστατη προσπάθεια να ενεργοποιηθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης.

«Προσπαθούμε ν΄αποφύγουμε με κάθε τρόπο ένα γενικευμένο lockdown.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης. Μιλώντας στον REAL FM 107,1, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας προσθέτοντας εμφατικά: «Είναι όμως απαραίτητο να υπάρξουν στοχευμένοι περιορισμοί όταν τα φαινόμενα είναι παραπάνω από ανησυχητικά».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι στην αιχμή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων βρίσκεται η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, υπενθυμίζοντας: « Ήδη, τους τελευταίους μήνες μόνο από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, από το Ταμείο Εγγυοδοσίας και από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, έχουν διοχετευθεί ήδη 7,9 δις ευρώ» και συμπληρώνοντας: «προβλέπεται μέχρι το τέλος του χρόνου να διοχετευτούν ακόμη 3 δις ευρώ. Ήδη έχει δοθεί εντολή από τον Πρωθυπουργό και ανακοινώνονται άμεσα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας τα οποία θα συμπληρώνουν τα ήδη ισχύοντα.» είπε ο κ. Καλαφάτης.

Για το μέτωπο των ελληνοτουρκικών ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε: «Η Ελλάδα κάνει διπλωματική αντεπίθεση διαρκείας εδώ και αρκετούς μήνες. Σταθερά χτίζει συμμαχίες, αναδεικνύεται πόλος σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και βαδίζει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου που είναι ο πιο ασφαλής δρόμος». Σημείωσε δε με νόημα: «Μέσα απ΄αυτήν την επιθετική διπλωματική και πολιτική στρατηγική καταφέραμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Πρώτον να διαπιστώσουν οι σύμμαχοί μας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, του μόνιμου και ορατού ταραξία της γειτονιάς και δεύτερον ν΄αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται για μια ελληνοτουρκική διένεξη, αλλά κάτι πολύ ευρύτερο διότι μέσα απ΄την πολιτική που ασκεί η γειτονική χώρα ουσιαστικά δεν απειλεί μόνο τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους χτίζει σταδιακά ένα τείχος απέναντι στην μισαλλοδοξία και στον εξτρεμισμό. Σε περίπτωση εμμονής της Τουρκίας στην παραβατική και προκλητική συμπεριφορά, θα υπάρξουν κυρώσεις, οι οποίες λίγες μέρες πριν δεν υπήρχαν καν σε επίπεδο συζήτησης. Τώρα με την επιθετική διπλωματική πολιτική της χώρας μας, έχουν τεθεί στο τραπέζι και υπάρχει ένα όριο μέχρι το τέλος του χρόνου μέσα στο οποίο η Τουρκία θα πρέπει να υπαναχωρήσει για να μπορέσει να αποφύγει τις κυρώσεις. Σ΄αυτή τη φάση απομονωμένη, μόνη και αδύναμη είναι η Τουρκία, ενώ η Ελλάδα αναδεικνύει και το κύρος της και προωθεί σε διεθνές επίπεδο τις θέσεις της. Η ισχυρή διπλωματία της Ελλάδας συνδέεται άμεσα με τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της οι οποίες έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ικανές να υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ολοένα και περισσότερα κράτη, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και αξιωματούχοι συσπειρώνονται στην κορυφαία φράση του επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαξ Βέμπερ «Δεν πάει άλλο». Σκοπός μας πάντα παραμένει η επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς με την Τουρκία, της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τα 9 μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας