ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Καλαφάτης: Τροφοδότης του κορονοϊού ο εφησυχασμός

Σταύρος Καλαφάτης: Τροφοδότης του κορονοϊού ο εφησυχασμός
INTIME

Καμπανάκι αφύπνισης για την μάχη κατά της πανδημίας χτύπησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης. «Ο πιο μεγάλος τροφοδότης του κορονοϊού, στο τελευταίο διάστημα υπήρξε ο εφησυχασμός», αναφέρει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Παρασκήνιο ο κ. Καλαφάτης.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Απομακρύνθηκαν από τα μάτια μας οι φρικτές εικόνες που βλέπαμε σε γειτονικές χώρες με τους γιατρούς να επιλέγουν ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει, με τους ανθρώπους που πέθαιναν μόνοι στην απομόνωση και τα καμιόνια να κουβαλούν σορούς». Και εξηγεί: «Πήραμε αέρα από τα αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση και χαλαρώσαμε. Αυτό δεν πάει άλλο. Και μη νομίζουμε πως ο κίνδυνος αφορά τους άλλους. Μας αφορά όλους. Για αυτό έχουμε υποχρέωση όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Σήμερα, όχι αύριο».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο διακύβευμα που υπαγόρευσαν οι έκτακτες συνθήκες της έξαρσης της πανδημίας είπε: «Αν χάσουμε τη μάχη στην υγεία θα πληγεί αβάσταχτα η οικονομία. Αντίθετα, βάζοντας πρώτα την υγεία -όπως ήδη έχει γίνει- θα έχουμε ταχύτερα, πολύ καλύτερα αποτελέσματα και στην οικονομία», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Κληθείς να σχολιάσει την άλλη μεγάλη εξωγενή πρόκληση, την τουρκική προκλητικότητα και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:«Η συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, παραμένει αμετροεπής και απρόβλεπτη. Το μόνο, επομένως, που αποκλείεται είναι το «αποκλείεται».» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Σταύρου Καλαφάτη.

Ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης μάλιστα υπενθύμισε ότι τα κρούσματα της τουρκικής εμμονής στις προκλήσεις:«Είδαμε, άλλωστε, όλοι τι έγινε λίγες ώρες μετά το σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες και την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο. Αντί οποιασδήποτε άλλης κίνησης, είχαμε την έκδοση νέας παράνομης NAVTEX σε περιοχές που επικαλύπτουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και ταυτόχρονα, ακούσαμε κραυγές για περισσότερα ερευνητικά σκάφη στην Αν. Μεσόγειο. Ήταν κι αυτό ένα ακόμη μήνυμα εμμονής της Τουρκίας στην παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της. Άλλη μια ένδειξη πως δεν θέλει να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές, όπως αρχικά είχε συμφωνήσει.»

Και όπως συμπλήρωσε αυτό είναι ενα πρόσθετο δείγμα αναξιοπιστίας και σχεδιαζόμενης όξυνσης. Υπενθύμισε πάντως στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου: «Πήγαν να μας αιφνιδιάσουν στον Έβρο και αιφνιδιάστηκαν. Πήγαν να εμβολίσουν την φρεγάτα μας και την πάτησαν. Πιάστηκαν στον ύπνο από την Αεροπορία μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έσπασαν τον τσαμπουκά τους, ενώ οι πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις μας τους παγίδευσαν. Και όλα αυτά δεν τα χωνεύουν. Θέλουν κάτι να πετύχουν».

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης η Αθήνα κινείται έχοντας μπροστά της ένα ευρύ φάσμα πιθανών εξελίξεων. Από το ενδεχόμενο προσωρινής προσχηματικής επιστροφής στο διάλογο έως την ένταση των προκλήσεων και από το ενδεχόμενο ενός ουσιαστικού διαλόγου έως την πρόκληση «θερμού επεισοδίου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Σχέδιο για lockdown έως το Μάρτιο - 21 ημέρες καραντίνα, 14 ημέρες χαλάρωση