ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Καλαφάτης για Covid-19: «Παγκόσμιος Πόλεμος - Μάχες από τα νοσοκομεία έως τους δρόμους»

Σταύρος Καλαφάτης για Covid-19: «Παγκόσμιος Πόλεμος - Μάχες από τα νοσοκομεία έως τους δρόμους»

Για υποκίνηση του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε απείθεια και για θλιβερό κατάντημα των κορονοκάπηλων κάνει λόγο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.

Στην ανάγκη τα εθνικά «όπλα» κατά της πανδημίας να ανεφοδιαστούν με το «πυρομαχικό» της ενότητας για να εξουδετερωθεί ο Covid-19, αναφέρθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, περιγράφει με μελανά χρώματα τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες και οφείλουμε να ενώνουμε δυνάμεις και προσπάθειες. Είμαστε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Διεξάγονται μάχες παντού από τα νοσοκομεία έως τους δρόμους. Ο χάρτης της Ευρώπης κοκκίνισε, αλλά η χώρα μας κρατιέται στο κίτρινο.»

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύει επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν τον κόσμο σε απείθεια. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ΕΟΔΥ στέλνει θετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους που δεν έκαναν τεστ. Κάποιοι λένε ότι οι γιατροί κάνουν διαλογή ασθενών. Λένε κι αυτά για τα εμβόλια», επισημαίνει ο Σταύρος Καλαφάτης και υπογραμμίζει «Δεν ισχύει τίποτα. Ψεύδονται και το ξέρουν. Η Ελλάδα συμμετέχει στην προαγορά εμβολίων από την Ε.Ε. Και μάλιστα όχι από μια, αλλά από τέσσερις εταιρείες. Λυπάμαι για το θλιβερό κατάντημα των κορονοκάπηλων. Παίζουν αδίστακτα με την αγωνία του κόσμου. Προσβάλλουν ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές. Στρέφονται τελικά σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας».

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι στην αιχμή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων είναι η ανακούφιση των πληγέντων από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού: «Η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξης στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Και όλα αυτά, ο κόσμος ξέρει. Και λέει “ευτυχώς που είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τιμόνι της χώρας”». Υπενθυμίζει μάλιστα ότι παρά το σφυροκόπημα στην ευρωπαϊκή οικονομία, η ελληνική δείχνει σημαντικές αντοχές: «Η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, αλλά η χώρα μας δανείζεται με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια. Ξέρουμε όλοι ότι τα μέτρα άμυνας απέναντι στην πανδημία κοστίζουν στους συμπολίτες μας που αναγκάζονται να αναστείλουν τις δουλειές τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισημαίνει: «Μπορεί τόσο τα διεθνή δεδομένα όσο και τα εσωτερικά προβλήματα να οδηγήσουν το Σουλτάνο σε μια κάποια αναστολή των σχεδιασμών του. Μπορεί ωστόσο τόσο τα εξωτερικά (και ιδίως το κενό που δημιουργείται στις ΗΠΑ μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου) όσο και τα εσωτερικά (και ιδίως η ανάγκη φανατισμού και συσπείρωσης των μαζών) να τον οδηγήσουν στα άκρα. Μπορεί ακόμη κάποια στιγμή να αισθανθεί πως έρχεται το πολιτικό του τέλος. Και τότε θα είναι πιο απρόβλεπτος και πιο αδίστακτος. Για κάθε ενδεχόμενο οφείλουμε να είμαστε -και είμαστε- σε επαγρύπνηση».

Ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζει ακόμη ότι εάν Τουρκία δεν εγκαταλείψει τις προκλήσεις θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις, καθώς «η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα και την αξιοπιστία της. Χλεύη του Ερντογάν δεν μπορεί να γίνει». Και προσθέτει: «Είναι ώρα οι Γερμανοί να δουν κατάφατσα το τουρκικό πρόβλημα και να σταματήσουν την πώληση στην Τουρκία όπλων τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας και της ίδιας της Ε.Ε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός- Κόλαση επί Γης: Στους 40 οι νεκροί σε λίγες ώρες στην Ελλάδα